ŠMARNICE: V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci. Šmarnice za otroke bodo od srede naprej.

 

PRAZNIK SV. JOŽEFA, DELAVCA: V ponedeljek, 1. maja, je praznik sv. Jožefa, Delavca. Pri sv. Roku bo sveta maša ob 9. uri.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek ob 20. uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Andreji Bračko v Zastranje.

 

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE

»Gnani po Duhu za poslanstvo!« je geslo tedna molitve za duhovne poklice, ki ga obhajamo od današnje nedelje 30. aprila do prihodnje nedelje 7. maja 2017. »Kdor se je pustil pritegniti Božjemu glasu in začel slediti Jezusu, kmalu odkrije v sebi neustavljivo željo, da bi ponesel evangelij svojim bratom z evangelizacijo in s služenjem v ljubezni«, piše papež Frančišek v poslanici za 54. Svetovni dan molitve za duhovne poklice. Misijonarsko razsežnost krščanskega poklica poživimo v nas samih in bodimo iznajdljivi, ko jo prebujajmo v drugih.

Ker smo »vsi kristjani poklicani, da bi bili misijonarji evangelija« prosimo, da se vsi vključimo v molitev.

 

SREČANJE ZA STARŠE PRVOOBHAJANCEV

V četrtek, 4. maja, ob 20. uri, starši prvoobhajancev vabljeni na srečanje v veroučne prostore, da se pogovorimo o pripravi na zakrament prve svete spovedi in prvega svetega obhajila ter poteku obeh slovesnosti.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU: Četrtek je prvi v mesecu, vabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK V MESECU: Petek je prvi v mesecu, vabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA

Sobota je prva v mesecu, vabljeni k molitvi pred Najsvetejše do 22. ure.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.

Vernikom iz Vrha in Močel, ki so v mesecu aprilu skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov se lepo zahvaljujemo