POSTNI ČAS

Cerkev nas v postnem času spodbuja in vabi k spokornosti, k bolj poglobljeni osebni in skupni molitvi, zavestni odločitvi za dobra dela, obisku nedeljskega bogoslužja. Še posebej smo povabljeni, da pristopimo k sveti spovedi.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota in povabite še druge.

 

KRIŽEV POT ZA BIRMANCE

Danes, ob 15. uri, bodo Križev pot k sv. Roku, vodili naši letošnji birmanci. Lepo povabljene njihove družine in botri. Vsi se zberemo v župnijski cerkvi, kjer je uvodna molitev. V primeru slabega vremena bo Križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni vsi, da se pridružimo molitvi naših birmancev.

 

TEDEN DRUŽINE

V Cerkvi na Slovenskem praznujemo teden družine. Teden vsako leto tradicionalno poteka med 19. marcem, ko praznujemo god sv. Jožefa, moža Device Marije, in 25. marcem, ko se spominjamo Gospodovega oznanjenja Mariji. Povabljeni k molitvi za družine.

 

KRIŽEV POT MLADIH NAŠE DEKANIJE IN ŠKOFIJE

Prihodnjo nedeljo bodo ob 15. uri Križev pot k sv. Roku vodili mladi naše dekanije in škofije. Povabljeni, da se pridružite molitvi mladim.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE

V četrtek ob 17. uri, vabljeni ministranti na ministrantsko srečanje.

 

PRAZNIK GOSPODOVEGA OZNANJENJA MARIJI

V soboto je praznik Gospodovega oznanjenja. Vabljeni k prazničnemu bogoslužju ob 9. in 18. uri.

 

PRESTAVITEV URE NA POLETNI ČAS

V noči iz sobote na nedeljo bomo premaknili urine kazalce za eno uro naprej, na poletni čas.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Na vse vas se obračam z veliko prošnjo: Prosim pomagajte pri zbiranju finančnih sredstev za obnovo cerkve! Zavedam se, da so časi v katerih živite težki, a drugače na vem in ne znam, kot to, da vas prosim za pomoč. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0501 4146 278. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo cerkev in veroučne prostore verniki iz Predela in