POSTNI ČAS

V postnem času nas Cerkev spodbuja in vabi k spokornosti, k bolj poglobljeni osebni in skupni molitvi, zavestni odločitvi za dobra dela, obisku nedeljskega bogoslužja. Še posebej smo povabljeni, da pristopimo k sveti spovedi.

 

NAŠI RAJNI: Umrla je Zdenka Colnarič iz Gaja. Pogrebna sveta maša in pogreb bo v torek ob 16. uri. Spomnimo se rajne v molitvi.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križe pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota in povabite še druge.

 

DUHOVNA OBNOVA ZA ŽUPNIJSKE SODELAVCE

Vsak kristjan mora skrbeti tudi za svojo duhovno prenavljanje in poglabljanje. Še posebej pa to velja za župnijske sodelavce. Zato vsi župnijski sodelavci lepo povabljeni na duhovno obnovo, ki bo v soboto 18. marca, ob 9.30 uri v župnijski cerkvi v Šentjurju. Duhovno obnovo bo vodil župnik Pastoralne zveze župnij Slovenj Gradec, Stari trg, Pameče in Sele gospod Simon Potnik. Priložnost bo tudi za sveto spoved. Zaključili bomo ob 12. uri. Spoštovani župnijski sodelavci: Cerkveni pevci, zborovodje, organisti, bralci božje besede, člani Župnijskega pastoralnega sveta, ključarji, sodelavci župnijske Karitas, vsi, ki skrbite za lepoto in urejenost cerkva in tudi ostali, res vas lepo spodbujam in vabim na duhovno obnovo.

 

KRIŽEV POT ZA BIRMANCE

V nedeljo 19. marca, ob 15. uri, bodo Križev pot k sv. Roku vodili naši letošnji birmanci. Lepo povabljene njihove družine in botri. Vsi se zberemo v župnijski cerkvi, kjer je uvodna molitev. V primeru slabega vremena bo Križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni vsi, da se pridružimo molitvi naših birmancev.

 

PRAZNIK SVETEGA JOŽEFA: V nedeljo je god sv. Jožefa, Jezusovega rednika, varuha svete Družine in vesoljne Cerkve ter zavetnika slovenskih dežel. Vabljeni k bogoslužju.

 

PAPEŠKA NEDELJA: Prihodnja nedelja je papeška nedelja, ko se spominjamo obletnice izvolitve papeža Frančiška. Povabljeni smo, da molimo za svetega očeta.

 

BIBLIČNA SKUPINA:V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na bilično skupino.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Na vse vas se obračam z veliko prošnjo: Prosim pomagajte pri zbiranju finančnih sredstev za obnovo cerkve! Zavedam se, da so časi v katerih živite težki, a drugače na vem in ne znam, kot to, da vas prosim za pomoč. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0501 4146 278. Preteklo nedeljo ste za obnovo darovali 1.381,30€. Trenutno je za obnovo zbranih 161.499,16€. Hvala za razumevanje in pomoč.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo verniki iz Predela in Senovice.