POSTNI ČAS

V postnem času nas Cerkev spodbuja in vabi k spokornosti, k bolj poglobljeni osebni in skupni molitvi, zavestni odločitvi za dobra dela, obisku nedeljskega bogoslužja. Še posebej smo povabljeni, da pristopimo k sveti spovedi. Slovenska Karitas nas vabi k štiridesetdnevnemu ne uživanju alkoholnih pijač.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek ob 19.30 uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Tinetu Stoklas v Dvor.

 

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota in povabite še druge.

 

MUZEJ BAROKA

V torek, 7. marca, ob 19h, vabljeni na koncert slovenskih popevk Čez tisoč let … v izvedbi Samo Ivačič – klavir in vokal, Stane Hebar – kitara in Luka Herman Gaiser – kontrabas. Koncert je za muzejski glasbeni abonma in izven. Vstopnina: odrasli 10 €, otroci 5 €.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE

V času od četrtka 27. do nedelje 30. aprila, vabljeni na romanje v Črno Goro. Romarska pot nas bo vodila po naslednjih krajih: Sinj, Cetinje, Lovčen, Njegoš, Kotor, Dubrovnik, Neum, Šibenik in Šmarje. Cena romanja je 248€. Lepo povabljeni.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Pripravljamo se na obnovo župnijske cerkve. Podpisana je pogodba s HIDROSvetom iz Celja, ki bo sedaj po opravljenih meritvah, naredil načrt za zmanjšanje pritiska podtalne vode na tlak cerkve, dranažiranje in vodne črpalke ter zagatnice na vratih, ki bodo preprečevale morebiten vdor vode v cerkev. Vrednost teh del je 19.817€. Zavod za raziskavo materialov je naredil 10 vrtin v zidove cerkve in odvzel vzorce zidov, ki nam bodo pomagali pri sanaciji statike in vlage v zidovih. Vrednost teh del je 2.550€. V izdelavi je Projektna dokumentacija arhitekta, to je celostni načrt notranje in zunanje ureditve in prenove cerkve. Vrednost tega znaša 35.721€. Če to vse seštejemo, vidimo, da izdelava vseh načrtov za izvedbo obnovitvenih del cerkve znašajo 58.088€.

Do sedaj imamo zbranih 156.329,15€. Občina Šmarje pri Jelšah je v proračunu namenila za obnovo cerkve 25.000€. Terminski plan začetka del je mesec junij, ko zaključimo pastoralno in veroučno leto, ko bosta mimo slovesnost zakramenta prvega svetega obhajila in zkarament svete birme. Obseg del bo tolikšen, da bo cerkev zaprta tri mesece.

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Na vse vas se obračam z veliko prošnjo: Prosim pomagajte pri zbiranju finančnih sredstev za obnovo cerkve! Zavedam se, da so časi v katerih živite težki, a drugače ne vem in ne znam, kot to, da vas prosim za pomoč. Svoj prostovoljni dar lahko darujete pri sveti maši, osebno v župnišču ali na TRR župnije: SI56 0510 0801 4146 278 za obnovo. Povabljeni, da morda postanete boter (zlati 2000€, srebrni 1500€, bronasti 1000€). Hvala za razumevanje in pomoč Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

 

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo cerkev in veroučne protore verniki iz Predela in Senovice.