BOŽIČNI ČAS

Božični čas nas preko jaslic in božičnega drevesca vabi, da se večkrat kot družina zberemo okoli jaslic doma in v cerkvi ter doživimo neizmerno božjo ljubezen do nas, saj je dete, ki je položeno v jasli, Božji sin.

 

ŽIVE JASLICE

Na današnji božični praznik, ob 17. uri, lepo povabljeni na Žive jaslice v Šmarje. Skupaj se bomo zbrali na ploščadi pred Kulturnim domom in bomo preko besede in postavitve v živo podoživeli skrivnost božične noči, v kateri je bilo rojeno Dete, ki je za vse večne čase spremenilo svet, tudi mene in tebe. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

SVETI ŠTEFAN

V ponedeljek je god sv. Štefana, diakona in mučenca. Sveti maši bosta ob 9. in ob 10.15 uri.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV

V ponedeljek na praznik sv. Štefana začenjamo božične blagoslove vaših domov in družin. Če slučajno kdo želi blagoslov kako drugače ali pa kakšno drugo uro, naj to sporoči. Tam kjer se je kdo priselil, povprašajte, če želi blagoslov doma. Za blagoslov po blokih, prosim sporočite. Zaradi blagoslovov bodo svete maše med tednom samo zjutraj.

 

GOD SV. JANEZA EVANGELISTA

V torek je god sv. Janeza, apostola in evangelista. Pri sveti maši ob 8. uri, bo blagoslov vina.

 

SVETA MAŠA PRI SV. LOVRENCU

Pri sv. Lovrencu bo sv. maša v torek ob 8.00 uri na god sv. Janeza z blagoslovom vina.

 

SILVESTROVO

Na zadnji dan v letu je god sv. Silvestra. V župnijski cerkvi pa bo sv. maša ob 8. uri v zahvalo za vse kar smo v tem letu dobrega prejeli. Lepo povabljeni.

 

NOVO LETO

V nedeljo je novo leto, praznik Marije, Božje Matere. Pri sv. maši ob 10.15, bo blagoslov otrok. Lepo vabljeni k svetim mašam.

 

VEROUK

Zaradi božičnih blagoslovov verouka ne bo do 15. januarja. Veroučenci pa ste v tem času vabljeni redno ob nedeljah k sv. maši. Povabljeni tudi, da svoj dar, ki ste ga zbrali v adventnem času za lačne otroke prinesete k cerkvenim jaslicam.

 

VERSKI TISK: Vabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Nedelja je prva v mesecu, zato bo vaš dar okoli oltarja namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu januarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin.

Vernikom iz Globokega in Zadrž, ki ste v mesecu decembru skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve se lepo zahvaljujemo.