BOŽIČNA DEVETDNEVNICA, VABLJENI TUDI OTROCI: Smo v času božične devetdnevnice, s katero se skupaj pripravljamo na praznik Jezusovega rojstva. Svete maše so v tem tednu samo zvečer. Povabljeni otroci, ki bodo v jasli polagali slamo za Jezusa, s seboj domov pa bodo vzeli ovčko za svoje jaslice.

 

ROMANJE MARIJINE PODOBE PO DRUŽINAH NAŠE ŽUPNIJE

V času devetdnenvice podoba Matere Božje roma po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor bi želel sprejeti Marijo naj nam sporoči.

 

PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED

V času božične devetdnevnice povabljeni k sveti spovedi. Priložnost je vsak dan pol uro pred večerno sveto mašo in med sveto mašo.

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

Med nami je luč miru iz Betlehema. Plamen sveče lahko prižgete pred cerkvijo in jo ponesete domov.

 

NAŠI RAJNI

Umrl je Slavko Pogelšek iz Vodenovega. Pogrebna sveta maša in pogreb bo v torek, ob 15. uri. Spomnimo se ga v molitvi.

 

KONCERT V MUZEJU BAROKA

V četrtek ob 19.uri vabljeni na orgelski koncert domačinke Petre Bračko z naslovom Božična simfonija. Kot gostja bo nastopila violončelistka Anja Ravnikar Zabukovšek. Za abonma in izven. Vstopnina:odrasli 10 €, otroci 5€.

 

BOŽIČNI ČAS

V soboto s svetim večerom vstopamo v božični čas. Jaslice v naši cerkvi in jaslice po vaših domovih ter božična drevesa nam pomagajo, da si ga lažje približamo in doživimo. Lepo povabljeni k svetim mašam ob teh božičnih praznikih. Lepota in skrivnost božiča  pa naj se razlije tudi po domovi vseh družin.

 

SVETI VEČER – MAŠA ZA OTROKE IN DRUŽINE

V soboto je Sveti večer. Lepo povabljeni k maši ob 18. uri. Še posebej povabljeni otroci in družine, saj bodo mladi naše župnije skozi sveto mašo igrali božično zgodbo. Skupaj bomo blagoslovili jaslice in prižgali lučke v cerkvi. Veroučenci so povabljeni, da darove za lačne otroke, ki so jih zbirali za lačne otroke skozi adventni čas, prinesejo k cerkvenim jaslicam.

 

BOŽIČNICA IN POLNOČNICA

Lepo vabljeni k polnočnici. S pesmijo in igro nas bodo v polnočno sveto mašo in skrivnost božične noči uvedli z božičnico, ki se bo začela 23.30 uri. Lepo vabljeni!

 

BOŽIČ – PRAZNIK GOSPODOVEGA ROJSTVA

V nedeljo je zapovedan in slovesen praznik Gospodovega rojstva – božič. Praznične svete maše bodo ob 7., 9. in ob 10.15 uri. Lepo vabljeni.

 

ŽIVE JASLICE

Na božič, ob 17. uri, lepo povabljeni na Žive jaslice v Šmarje. Skupaj se bomo zbrali na ploščadi pred Kulturnim domom in bomo preko besede in postavitve v živo podoživeli skrivnost božične noči. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

VERSKI TISK

Vabljeni, da obnovite naročnino na verski tisk.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Vaši darovi pri svetih mašah ob božičnih praznikih bodo namenjeni za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.