ADVENT: Adventni čas nas vabi k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj in seveda bolj rednemu obisku svetih maš, še posebej priporočam in vabim k sveti spovedi.

 

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA, VABLJENI TUDI OTROCI

V petek vstopamo v božično devetdnevnico, s katero se bomo skupaj pripravljali na praznik Jezusovega rojstva. Devetdnevnica bo vključena v večerno sv. mašo, zato bodo svete maše od srede naprej ob 18 uri. Še posebej povabljeni otroci, ki bodo v jasli polagali slamo za Jezusa, s seboj domov, pa bodo vzeli ovčko za svoje jaslice doma.

 

ROMANJE MARIJINE PODOBE PO DRUŽINAH NAŠE ŽUPNIJE

V času devetdnenvice bo podoba Matere Božje poromala po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Ona pa bo vse to izročila svojemu Sinu, ki je naš Bog in Odrešenik. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor bi želel sprejeti Marijo naj nam sporoči.

 

PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED

V času božične devetdnevnice povabljeni k sveti spovedi. Priložnost bo od srede dalje pol uro pred večerno sveto mašo in med sveto mašo.

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA: V nedeljo bodo skavti iz Šentjurja v našo župnijo prinesli lučko miru iz Betlehema. Plamen sveče, ki je bil prižgan v votlini Jezusovega rojstva prihaja med nas in nam prinaša mir, radost in veselje. Sprejmimo ga. Lučko miru boste lahko nesli domov. Dar za svečo je 2€.

 

ŽIVE JASLICE V ŠMARJU

Tudi letos bomo na božični praznik, 25. decembra, ob 17. uri, uprizorili žive jaslice, tokrat v malo prenovljeni izvedbi. Lepo vabljeni.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA: Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli sta na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 101,40€

OGNJIŠČE: 30,90€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

STOLNINA

Običajno se je vedno v mesecu decembru pobirala stolnina. Še vedno ohranjamo to navado, s tem, da je namen daru namenjen za prednostne projekte v župniji. Eden takih je obnova naše župnijske cerkve. Tako bo dar od stolnine namenjen obnovi cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Preteklo nedeljo ste za obnovo cerkve darovali 1.553,10€. Bog vam povrni.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.