ADVENT

Vstopili smo v adventni čas, ko se pripravljamo na božične praznike. Zato vas spodbujam in vabim k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj in seveda bolj rednemu obisku svetih maš, še posebej priporočam in vabim k sveti spovedi.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

Jutri, v ponedeljek, ob 19.30 uri, člani ŽPS in ključarji vabljeni na molitveno srečanje k Jankotu Zidarju na Šerovo.

 

GOD SV. AMBROŽA – ZAVETNIKA ČEBELARJEV

7. decembra goduje sv. Ambrož, zavetnik čebelarjev. Ob tej priložnosti se bomo v nedeljo pri sv. maši ob 10.15. uri spomnili pokojnih čebelarjev, hkrati pa bodo pri maši sodelovali naši čebelarji s prapori.

 

PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE

V četrtek je praznik brezmadežnega spočetja Device Marije. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9. in 18. uri.

 

MOLITEV ZA RAJNE PO NAMENU SPOMINOV NA PODRUŽNICAH

V torek, na god sv. Miklavža, bo ob 19. uri pri sv. Miklavžu molitev rožnega venca in sveta maša za rajne po namenu spominov.

 

BIBLIČNA SKUPINA: V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na biblično skupino.

 

MARIJANSKI KOLEDAR, PRATIKA IN LISTNI KOLEDAR: Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli sta na voljo Marijanski koledar, Pratika in listni koledar.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.  Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 101,40€

OGNJIŠČE: 30,90€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

STOLNINA

Običajno se je vedno v mesecu decembru pobirala stolnina. Še vedno ohranjamo to navado, s tem, da je namen daru namenjen za prednostne projekte v župniji. Eden takih je obnova naše župnijske cerkve. Tako bo dar od stolnine namenjen obnovi cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

NABIRKA ZA KARITAS

Preteklo nedeljo ste za delovanje župnijske in škofijske Karitas darovali 919€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.