PRVA ADVENTNA NEDELJA

Današnja nedelja je prva adventna nedelja s katero pričenjamo novo cerkveno in bogoslužno leto. S tem časom vstopamo v pripravo na božične praznike. Lepo vabljeni tudi k sveti spovedi.

 

NEDELJA KARITAS

Današnja nedelja je nedelja Karitas. Ob tej priložnosti je župnijska Karitas pripravila adventne venčke. Darovi od venčkov bodo namenjeni za delovanje župnijske Karitas. Hvala, če boste vzeli adventni venček pri župnijski Karitas, ter tako pomagali ljudem v stiski.

 

MOLITEV ZA RANJE PO NAMENU SPOMINOV NA PODRUŽNICAH

Ob petkih se v molitvi spominjamo naših rajnih in zanje darujemo svete maše po naših podružnicah. V petek bo ob 19. uri pri sv. Lovrencu molitev rožnega venca in sveta maša za rajne po namenu spominov.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža god sv. Miklavža. Sv. Miklavž bo obiskal otroke v nedeljo 4. decembra pri sv. maši ob 9. in 10.15 uri., pri slednji bo glavno miklavževanje. Sv. Miklavž bo obdaril vse otroke z majhno pozornostjo, zato letos ne bo prispevka za darilo. Starši lepo povabljeni z otroki k sv. maši in na srečanje s sv. Miklavžem.

 

PRVI ČETRTEK

Četrtek je prvi v mesecu. Vabljeni k molitvi za duhovne poklice in k sveti maši.

 

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k sveti maši ob 9 in 18. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA

Sobota je prva v mesecu. Vabljeni po sveti maši do 21. ure k molitvi pred Najsvetejše.

 

PRVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar pri sveti maši bo namenjen za župnijsko cerkev.

 

ADVENTNA AKCIJA OTROCI ZA OTROKE

Tudi letos se bomo vzpenjali po stopnicah adventnega časa, da bi veseli dospeli do vrha, do praznika rojstva njega, ki je Bog z nami. Vsak dan bo en korak na tej naši poti. Da se bomo lažje vzpenjali in se dobro pripravili, se bomo vsak dan ob prižgani sveči pogovarjali z Bogom v molitvi, prebrali zgodbo in se ob njej kaj naučili. S svojimi darovi bomo pomagali lačnim otrokom po svetu, da bi tako sebi in njim pripravili lepo praznovanje. Otroci so pri verouku dobili adventne koledarje. Darove, ki jih bodo nabrali, bodo na praznik Jezusovega rojstva, božič, prinesli k cerkvenim jaslicam. Bodimo velikodušni.

 

GOD SVETE BARBARE: V nedeljo je god sv. Barbare. V Šmarju bo Barbarin sejem. Lepo vabljeni najprej k sveti maši in na sejem.

 

MARIJANSKI KOLEDAR IN PRATIKA: Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli sta na voljo Marijanski koledar (2,50€), Pratika (5,50€) in listni koledar (0,70€).

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

 

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 101,40€

OGNJIŠČE: 30,90€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.

 

Vernikom iz Sotenskega in Vodenovega, ki ste v mesecu novembru skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo