SLOMŠKOVA NEDELJA

Danes je Slomškova nedelja. Osrednje slavje te nedelje bo v župniji Bl. Antona Martina Slomška v Košakih v Mariboru ob 15. uri.

 

SVETOPISEMSKA SKUPINA: V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na svetopisemsko skupino v veroučno učilnic. Povabljeni tudi tisti, ki morda do sedaj niste bili člani skupine, pa bi želeli Sveto pismo bolje spoznati. Povabljeni! Skupino bo vodil gospod Janez Kozinc.

 

BIRMANSKI DAN: V soboto bomo imeli birmanski dan, ki se bo pričel ob 9. uri pred župnijsko cerkvijo in končal ob 12. uri. Birmanci lepo vabljeni.

 

PREDSTAVITEV BIRMANCEV

Prihodno nedeljo se bodo bodoči birmanci, ki se v tem veroučnem letu pripravljajo na zakrament svete birme, predstavili župniji in sodelovali pri sveti maši ob 10.15 uri. Lepo povabljene tudi družine birmancev.

 

SREČANJE OSTARELIH, BOLNIH IN INVALIDOV NAŠE ŽUPNIJE

Župnijska Karitas vabi vse ostarele, bolne in invalide na srečanje v župnijsko cerkev v nedeljo ob 14. uri. Od 13.30 do 14. ure je zbiranje in priložnost za sv. spoved, ob 14. uri bo sv. maša, med njo bo priložnost za bolniško maziljenje, po sv. maši pa pogostitev in druženje. Naprošamo sorodnike, da omogočite ostarelim, bolnim in invalidom prihod na srečanje.

 

PRVA SOBOTA: Prihodnja sobota je prva v mesecu. Po večerni sveti maši vabljeni k molitvi pred Najsvetejše do 21. ure.

 

OKTOBER – MESEC ROŽNEGA VENCA: Mesec oktober nas vabi k molitvi rožnega venca doma in v cerkvi. Povabljeni vsak dan pol ure pred sveto mašo k molitvi rožnega venca v cerkev.

 

PRVA NEDELJA: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve.

 

ROMANJE STREJŠIH IN BOLNIH NA BREZJE

Župnijska Karitas organizira romanje starejših in bolnih k Mariji Pomagaj na Brezje, v soboto 22. oktobra. Odhod izza Kulturnega doma ob 7.15 uri. Cena prevoza s kosilom je 20€. Kdor nebi zmogel prispevka bo romanje pokrila Karitas. Kdor bi želel iti na romanje naj se prijavi čim prej.

 

VEČERNE SVETE MAŠE: Od tega tedna bodo večerne svete maše ob 18. uri.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu oktobru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Prelog, Bobovega, Male Pristave.

Vernikom iz Gaja in Korpul, ki ste v mesecu septembru skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo.