ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO

Šolsko leto se je že pričelo. Počasi bomo pričeli tudi z veroukom. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. Včasih tu in tam slišimo odrasle v izjavah glede verouka in vere, naj se otrok odloči sam. Če bi za vse stvari v življenju otoka ravnali tako, potem bi otroci verjetno ne hodili in ne govorili, če naj bi se za vse odločili sami.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in je letos vstopil v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi k verouku. Vpis otrok v prvi razred verouka bo v tem tednu od 5. do 9. septembra, vsak dan dopoldan od 9. do 11. ure in popoldan od 17. do 18. ure. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni. Prav tako bo možno v tem času dobiti tudi veroučne knjige za vse razrede verouka. S potekom verouka so povezani tudi določeni materialni stroški, ogrevanje prostorov in plačilo kateheta. Da bi ta strošek lažje pokrivali imamo prispevek za verouk; ta prispevek bo znašal 15€ po otroku. Če tega kdo ne zmore, naj prispeva po svojih zmožnostih. Denar ne sme in ne more biti razlog, da kdo zaradi tega ne bi hodil k verouku. Prosimo za razumevanje in pomoč. Veroučenci tretjega razreda bodo imeli verouk v spodnji učilnici pri cerkvi. Z veroukom bomo pričeli v ponedeljek 12. septembra. Urnik verouka je od prejšnjega tedna malce spremenjen; točen razpored je sledeč:

 

 

1. razred

A in C Ponedeljek ob 16:00

B in C Torek ob 17:00

 

2. razred

A in C  Ponedeljek 17:00

B in C  Torek ob 16:00

 

3. razred

A  Ponedeljek 12:55

B  Torek 12:55

Petek 12:05

 

4. razred

A in C  Ponedeljek 12:55

B in C Petek 12:55

 

5. razred

Ponedeljek 13:45

Torek 13:45

 

6. razred

Torek 12:55

Torek 12:55

Četrtek 12:55

 

7. razred

Ponedeljek 7:15

Četrtek 13:45

Petek 12:55

 

8. razred

Ponedeljek 7:15

Ponedeljek 13:45

Torek 14:45

9. razred Ponedeljek 14:45

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Alojz Vrečko iz Močel. Pogrebna sveta maša s pogrebom bo danes, v nedeljo, ob 16. uri. Spomnimo se ga v molitvi.

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV: V ponedeljek vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje ob 20. uri k Marti Turk na Belo.

 

PRAZNIK MARIJINEGA ROJSTVA – MALI ŠMAREN: V četrtek je praznik Marijinega rojstva, mali šmaren. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju ob 9. in 19. uri.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: V tem tednu so naredili vrtino, odvzeli vzorce zemlje za geološko raziskavo tal. Naprošeni še naprej, da po svojih močeh pomagate pri zbiranju sredstev za obnovo. Bog vam povrni za vsak dar.

 

STIČNA MLADIH 2016

V soboto, 17.9., se bodo mladi z vseh koncev Slovenije zopet zbrali v Stični, kjer se bo zgodila že 35. Stična mladih. Letošnje geslo Stične je: »Sem orodje Božjega usmiljenja«. Avtobus bo iz Šmarja odpeljal ob 7.00 uri. Mladi čim prej se prijavite.

MUZEJ BAROKA

Muzej baroka vabi danes od 15.ure dalje na muzejsko družinsko doživetje z različnimi ustvarjalnimi delavnicami in lovom na skriti zaklad. V petek, 9.9.2016 pa bo v cerkvi sv. Roka ob 19.uri koncert v okviru Rokovega poletja 2016: Eleganca flavte in klavirja. Nastopili bosta Urška Hrovat in Mateja Hladnik. Vabljeni! 

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE: PETROVČE – BRESTANICA – PIŠECE

V soboto bomo poromali v Petrovče, kjer se bomo pridružili škofijskemu dnevu molitve za duhovne poklice in sveti maši, ki jo bo daroval celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Priložnost bo za svetoletno sveto spoved. Zatem nas bo pot vodila proti Brestanici, v drugo svetoletno svetišče in kjer je za kaplana Gregor Majcen, za tem pa nas bo pot vodila do Pišec, ker bodo večernice in nas bo sprejel Janez Kozinc. Prispevek za romanje je 20€. Odhod avtobusov je ob 7.30 uri izza Kulturnega doma. Prijave zbiramo samo še danes.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.