V torek, 16. avgusta je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v ponedeljek 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod; slovesno mašo in ponovitev nove maše bo daroval novomašnik Gregor Majcen. Po maši bodo pete litanije in blagoslov z Najsvetejšim.

Na sam praznik v torek, bodo svete maše ob 7., 8., 9., 10. in ob 18. uri pri sv. Roku. Sv. maša pri 4. kapeli bo ob 8. uri. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil mariborski nadškof in metropolit Alojz Cvikl.

Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju k sv. Roku.

Ob tem romarskem dogajanju se obračam na vas dragi župljani in domačini. Skušajmo vsak po svojih močeh dati k praznovanju sv. Roka romarskega duha. To pomeni, da se najprej osebno pripravim na praznik, da sebe začutim kot romarja, ne kot izletnika ali turista. Najti moram nek smisel, zakaj grem na romanje. Nadalje to pomeni, da se ne pripeljem z avtomobilom do cerkve, sami veste, da veliko prostora za parkiranje pri sv. Roku ni. Vabim vas, da čim več avtomobilov ostane v dolini. Bo pa v času zapore na voljo brezplačen prevoz s kombijem za tiste, ki ne morejo peš. Kombi bo stal med župniščem in šmarskim hramom. Upoštevajte navodila redarjev. Zapora ceste bo 15. avgusta od 15.00. do 17.30 ure in 16. avgusta od 8.30 do 10.30 ure. Cesta mimo župnišča bo v tem času zaprta. Ko bodo parkirišča pri sv. Roku in okolici zasedena, bo cesta zaprta. Lepo prosim, da skupaj skrbimo tudi za primerno vzdušje, še posebej zunaj cerkve v času ko potekajo svete maše in tudi po končanih svetih mašah.