OBISK KIPA FATIMSKE MATERE BOŽJE

Našo župnijo bo v torek obiskal kip Fatimske Matere Božje, to je poseben milostni dar za našo župnijo. Naj prej bomo z njo obiskali Dom starejših v Šmarju. Ob 20. uri jo bomo sprejeli pred župnijsko cerkvijo in jo pospremili v cerkev, kjer bo sveta maša, po njej bo sledila procesija z lučkami in milostnim kipom po Šmarju. Po procesiji bo sledilo celonočno bdenje v cerkvi. Naslednji dan 31. avgusta bo ob 8. uri sveta maša in slovo od Fatimske Matere Božje. Res lepo povabljeni k molitvi in srečanju z milostno podobo Fatimske  Matere Božje. Sveta maša kot priprava na obisk bo v ponedeljek ob 19. uri. Vabljeni! Naj spomnim, da so letošnje šmarnice za otroke, prestavile fatimsko Marijo.

 

ŠOLSKO IN VEROUČNO LETO

V tednu, ki je pred nami, se pričenja novo šolsko leto. Naš pogled pa se ozira tudi na verouk. Ena izmed formacij človeka je tudi njegova verska in duhovna formacija. Včasih tu in tam slišimo odrasle v izjavah glede verouka in vere, naj se otrok odloči sam. Če bi za vse stvari v življenju otoka ravnali tako, potem bi otroci verjetno ne hodili in ne govorili, če naj bi se za vse odločili sami.

Lepo vabimo vse starše, ki so dali svojega otroka krstiti in je letos vstopil v prvi razred osnovne šole, da ga prijavijo tudi k verouku. Vpis otrok v prvi razred verouka bo v tednu od 5. do 9. septembra, vsak dan dopoldan od 9. do 11. ure in popoldan od 17. do 18. ure. Otroci, ki niso bili krščeni v naši župniji morajo prinesti s seboj krstni list, ki ga dobijo v župniji kjer so bili krščeni. Prav tako bo možno v tem času dobiti tudi veroučne knjige za vse razrede verouka. S potekom verouka so povezani tudi določeni stroški, ogrevanje prostorov in plačilo kateheta. Da bi ta in ostale stroške lažje pokrivali imamo prispevek za verouk, ta prispevek bo znašal 15€ po otroku. Če tega kdo ne zmore, naj prispeva po svojih zmožnostih. Denar ne sme in ne more biti razlog, da kdo zardi tega ne bi hodil k verouku. Prosimo za razumevanje in pomoč. Veroučenci tretjega razreda bodo imeli verouk v spodnji učilnici pri cerkvi. Z veroukom bomo pričeli v ponedeljek 12. septembra. Urnik verouka:

1. razred

A in C Ponedeljek ob 16:00

B in C Torek ob 17:00

2. razred

A in C  Ponedeljek 17:00

B in C  Torek ob 16:00

3. razred

A  Ponedeljek 12:55

B  Torek 12:05

Četrtek 12:05

4. razred

A in C  Ponedeljek 12:55

B in C Petek 12:55

5. razred

 Ponedeljek 13:45

Torek 13:45

6. razred

Torek 12:55

Torek 12:55

Četrtek 12:55

7. razred

Četrtek 7:15

Četrtek 13:45

Petek 12:55

8. razred

Ponedeljek 7:15

Ponedeljek 13:45

Torek 14:45

9. razred

Ponedeljek 14:45

 

PRVI ČETRTEK V MESECU

Četrtek je prvi v mesecu, vabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK V MESECU

Petek je prvi v mesecu, vabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA V MESECU

Sobota  je prva v mesecu. Po večerni sveti maši vabljeni do 22. ure, k češčenju Najsvetejšega.

 

PRVA NEDELJA V MESECU

Nedelja je prva v mesecu, vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve.

 

DELA PRI ŽUPNIJSKI CERKVI

V ponedeljek se bodo pričela pripravljalna dela za obnovo župnijske cerkve.   Delale se bodo vrtine, ki bodo pokazale nivo in obnašanje podtalne vode ter geološke raziskave temeljev in terena pod cerkvijo in okoli nje.

 

MUZEJ BAROKA, NEDELJA, 4.9.2016

Muzej baroka vabi v nedeljo, 4.9. od 15.ure dalje na muzejsko družinsko doživetje z različnimi ustvarjalnimi delavnicami in lovom na skriti zaklad.

 

ŽUPNIJSKO ROMANJE: PETROVČE – BRESTANICA – PIŠECE

Lepo vabljeni na župnijsko romanje, v soboto, 10. septembra. Obiskali bomo svetoletno svetišče in stopili skozi svetoletna vrata v škofijskem Marijinem svetišču v Petrovčah, kjer se bomo pridružili škofijskemu dnevu molitve za duhovne poklice in sveti maši, ki jo bo daroval celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. Priložnost bo za svetoletno sveto spoved. Zatem nas bo pot vodila proti Brestanici (Rajhenburg), v drugo svetoletno svetišče, kjer je za kaplana Gregor Majcen, za tem pa nas bo pot vodila do Pišec, kjer bodo večernice in nas bo sprejel Janez Kozinc, naš nekdanji kaplan. Prispevek za romanje je 20€, ki ga poravnate ob prijavi, vključuje prevoz in kosilo. Odhod avtobusov je ob 7.30 uri izza Kulturnega doma. Zaradi lažje organizacije, prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.

Vernikom iz Stranja in Belega, ki ste v mesecu avgustu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore.