VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE – PRAZNIK NAŠE ŽUPNIJE, 15. avgust

Jutri je 15. avgust, zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja. Zato vabim vse k prazničnemu bogoslužju. Svete maše bodo ob 7., 9., in slovesna ob 10.15. uri, ki jo bo vodil mag. Vlado Bizjak spiritual v bogoslovju v Ljubljani. Med svetimi mašami bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji Materi Mariji. Da se bomo lahko po slovesni sv. maši malo poveselili okoli župnijske cerkve, vas lepo naprošam za dobrote kruha in peciva. Prinesite jih v veroučno učilnico. Hvala.

PRAZNOVANJE GODU SV. ROKA, 15. in 16. avgust

V torek, 16. avgusta je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v ponedeljek 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod; slovesno mašo in ponovitev nove maše bo daroval novomašnik Gregor Majcen. Po maši bodo pete litanije in blagoslov z Najsvetejšim.

Na sam praznik v torek, bodo svete maše ob 7., 8., 9., 10. in ob 18. uri pri sv. Roku. Sv. maša pri 4. kapeli bo ob 8. uri. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil mariborski nadškof in metropolit Alojz Cvikl.

Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju k sv. Roku.

Ob tem romarskem dogajanju se obračam na vas dragi župljani in domačini. Skušajmo vsak po svojih močeh dati k praznovanju sv. Roka romarskega duha. To pomeni, da se najprej osebno pripravim na praznik, da sebe začutim kot romarja, ne kot izletnika ali turista. Najti moram nek smisel, zakaj grem na romanje. Nadalje to pomeni, da se ne pripeljem z avtomobilom do cerkve, sami veste, da veliko prostora za parkiranje pri sv. Roku ni. Vabim vas, da čim več avtomobilov ostane v dolini. Bo pa v času zapore na voljo brezplačen prevoz s kombijem za tiste, ki ne morejo peš. Kombi bo stal med župniščem in šmarskim hramom. Upoštevajte navodila redarjev. Zapora ceste bo 15. avgusta od 15.00. do 17.30 ure in 16. avgusta od 8.30 do 10.30 ure. Cesta mimo župnišča bo v tem času zaprta. Ko bodo parkirišča pri sv. Roku in okolici zasedena, bo cesta zaprta. Lepo prosim, da skupaj skrbimo tudi za primerno vzdušje, še posebej zunaj cerkve v času ko potekajo svete maše in tudi po končanih svetih mašah.

NAŠI RAJNI

Umrl je Srečko Šraml iz Grajskega Loga. Pogrebna sv. maša s pogrebom bo v sredo, 17. avgusta ob 17. uri. Spomnimo se ga v molitvi.

BLAGOSLOV PŠENICE PRI SV. ROKU, 21. avgust

V nedeljo  po prazniku sv. Roka je običaj, da blagoslovimo pšenico. Sveta maša z blagoslovom pšenice bo v nedeljo 21. avgusta ob 10.30 uri pri sv. Roku. Zato maše ob 10.15 v župnijski cerkvi ne bo. Lepo vabljeni!

OBISK KIPA FATIMSKE MATERE BOŽJE

Našo župnijo bo v torek, 30. septembra proti večeru obiskal kip Fatimske Matere božje, to je poseben milostni dar za našo župnijo. Naj prej bomo z njo obiskali Dom starejših v Šmarju. Ob 20. uri, jo bomo sprejeli v župnijski cerkvi s sveto mašo, po njej pa bo procesija z milostnim kipom in  lučkami po Šmarju nato pa bo sledilo celonočno bdenje pred podobo Fatimske Matere Božje. Naslednji dan 31. avgusta bo ob 8. uri sveta maša in slovo.

ŽUPNIJSKO ROMANJE: PETROVČE – BRESTANICA – PIŠECE

Lepo vabljeni na župnijski romanje, v soboto, 10. septembra. Obiskali bomo svetoletno svetišče v Petrovčah in Brestanci, kjer je za kaplan Gregor Majcen in Pišece, kjer je župnik Janez Kozinc. Prispevek za romanje je 20€. Odhod avtobusov je ob 7.30 uri izza Kulturnega doma. Čim prej se prijavite.

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Pripravljamo se na obnovo župnijske cerkve. Vaši darovi ob romaskih praznikih bodo namenjeni za obnvo župnijske cerkve. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.490,10€. Do sedaj smo zbrali 120.980,00€.