LEPA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU

Danes bomo ob 10.30 uri, obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo pri sv. Tomažu. Tako v župnijski cerkvi danes ob 10.15 uri ni svete maše. Vabljeni k sv. Tomažu.

 

DEKANIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE

Danes smo kot dekanija Šmarje pri Jelšah, povabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice v Marijino cerkev v Celje. Ob 15. uri, bo molitvena ura in ob 16. uri, sveta maša. Vabljeni k molitvi.

 

KRIŠTOFOVA NEDELJA, BLAGOSLOV VOZIL IN VOZNIKOV

Prav na god sv. Krištofa, prihodnjo nedeljo, se bomo letos zahvaljevali za vozila, ki nam omogočajo mobilnost in za vse srečno prevožene kilometre ter z zaupanjem prosili blagoslova na naše cestne in življenjske poti. Ob tem pa ne bomo pozabili misijonarjev, ki prav tako potrebujejo vozila in delovne stroje, da bi lažje vršili svoje poslanstvo. Zato bomo tudi letos velikodušno v zahvalo za srečno prevožene kilometre radi namenili svoj dar za nakup misijonskih vozil.

Vsem vam, zavzetim oznanjevalcem evangelija po naših župnijah, se v imenu MIVA Slovenija in v imenu naših misijonarjev res iskreno in globoko zahvaljujemo, da radi vabite ljudi k blagoslovu vozil, da jih z veseljem blagoslavljate in da ob Krištofovi nedelji s srčno ljubeznijo zbirate darove za akcijo MIVA. Veseli smo, da geslo – »Z veseljem darujem – življenja rešujem.« – navdihuje vas in vaše župljane, da so sadovi tako obilni.

Vsi, ki se boste udeležili blagoslova vozil in prosil za blagoslov, boste prejeli nalepko sv. Krištofa in molitveni kartonček. Naj bo to skromna zahvala za vaš dar, ki ga boste namenili za misijonska vozila in hkrati vabilo k molitvi, ko sedete za volan.

V imenu vseh misijonarjev, ki so deležni vaše pomoči, se vam iskreno zahvaljujemo za vašo dobrotljivost in vam želimo srečno vožnjo na vseh vaših poteh. Ostanite velikodušni dobrotniki mobilnosti naših misijonarjev.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. BARBARI

V nedeljo, 31. julija, bomo ob 10.30 uri, obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo pri sv. Barbari. To nedeljo v župnijski cerkvi ob 10.15 uri ne bo svete maše. Vabljeni k sv. Barbari.

 

BLAGOSLOV DEČMANOVE KAPELE V MOČLAH

V nedeljo, 31. julija, ob 15. uri, lepo vabljeni na blagoslov nove Dečmanove kapele v Močle.

SVETOLETNO ROMANJE V RIM

V svetem letu in ob 10 obletnici naše škofije vabljeni na romanje v Rim. Romanje bo v času od 26. do 29. septembra. Cena romanja je 300€. Zaradi lažje organizacije romanja, prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEDŽUGURJE

V času od 22. do 25. septembra 2016, vabljeni na romanje v Medžugurje. Cena romanja je 135€. Prijave zbira Marinka Kralj (031658455).

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Pripravljamo se na obnovo župnijske cerkve. Prva faza obnove bi se že morala začete, a zaradi zahtevnosti postopkov, predvsem pa zaradi težave z podtalnico in izredno velike vlage v stenah, nekje sega tudi do 3,5 metra visoko, ter precej neznankami kaj skrivajo tla pod cerkvijo, se obnova ni pričela. Trenutno je dokumentacijo pregledujejo na Republiškem zavodu za varstvo dediščine v Ljubljani. Iz vsega tega sledi, da je ta prva sanacija naj bolj zahtevna in kompleksna, to pa pomeni, da dokler ne bo celostno narejena rešitev vlage in vode obnove ne moremo pričeti, niti nimamo še dovoljenja.

Prvo nedeljo v juliju ste za obnovo darovali 944.50€. V dobrem letu nam je uspelo zbrati 116.320,00€. Kljub vsemu temu, vas prosim, da po svojih močeh pomagate pri zbiranju sredstev za obnovo.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki Dvora.