ZAHVALA OB ZLATOMAŠNEM JUBILEJU

Spoštovani gospod dekan Tadej, dragi šmarski rojaki !

Pred 50-timi leti, na današnjo nedeljo, dne 3. julija 1966 je bila v Šmarju prva nova maša po 2. svetovni vojni. Takrat je vse slavje potekalo v resnosti, saj je dva meseca prej odšla v večnost novomašnikova – Hribernikova mama, ki je tako želela dočakati tisti dan. Vsem starejšim, ki se še spominjate tistih dni, se za vse sodelovanje ob novi maši še enkrat zahvaljujem. Omogočili ste, da je, čeprav bolj skromno, pa mogoče tudi zato vse potekalo še bolj doživeto in poglobljeno.

In hitro je minilo 50 let. Po zaslugi g. dekana, skrbnih domačih in prizadevanju ter sodelovanju dobrih šmarskih rojakov je v nedeljo, 19. junija 2016 tako doživeto potekalo zlato mašno slavje. Za vsa dela pri pripravi, za tako skrbno sodelovanje domačih (brata Danijela in Anice ter njune družine) ter šmarske župnije, tako v cerkvi kakor tudi pri družabnem srečanju v popoldanskih urah, za vsa voščila, pozdrave in znamenja naklonjenosti se vsem iskreno zahvaljujem.

Vsa minula desetletja smo bili povezani med seboj, se prijateljsko in prisrčno srečevali, poklepetali ter se kot rojaki radi družili.  Vsako srečanje je zame bilo vedno posebno doživetje. Zopet sem čutil, kako smo Šmarčani povezani med seboj, da znamo sodelovati pri skupnem veselju in tudi sočustvovati drug z drugim v težjih trenutkih našega življenja. Za vse to naj Vam dobri Bog bogato poplača in obilo vrača.

Tonček Hribernik, zlatomašnik

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

Jutri začenjamo počitniški oratorij za otroke. Ob 9. uri, se bomo zbrali pred cerkvijo. 105 otrok in 25 animatorjev se bo od jutri do petka družilo med seboj ter v molitvi, pesmi, katehezi, delavnicah in velikih igrah bogatili drug drugega.

 

ROKOVO POLETJE 2016: Vabljeni na dogodke, ki jih prireja Muzej baroka:

– Nedelja, 3. julij, ob 18.uri: Z mladimi klasiki v Rokovo poletje, koncert,

cerkev Sv. Roka. Vstopnina 5€, eno uro pred koncertom.

– Četrtek, 7.julij, ob 20.uri: Festival vokalnih skupin Pop Rok, atrij muzeja

baroka. Vstop prost

– Četrtek, 14.julij, ob 21.uri: Poletni kino, atrij muzeja baroka. Vstopnina 2€

 

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek ob 20.30 uri, vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Marti Rihter v Močle.

 

NOVA MAŠA GREGORJA MAJCENA, 10. JULIJ

V nedeljo, 10. julija, ob 10. uri, bo v svoji domači župniji, v Novi Cerkvi, daroval novo mašo Gregor Majcen, ki je bi v tem letu kot diakon v naših treh župnijah. Povabljeni na novo mašo.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU, 17. JULIJ

V nedeljo, 17. julija, bomo ob 10.30 uri, obhajali lepo nedeljo s Telovsko procesijo pri sv. Tomažu. To nedeljo v župnijski cerkvi ob 10.15 uri ne bo svete maše. Vabljeni k sv. Tomažu.

 

ŠMARJETNA NEDELJA NA SLADKI GORI, 17. JULIJ

V nedeljo, 17. julija, bo ob 10. uri slovesnost Šmarjetne nedelje na Sladki Gori. Slovesnost bo vodil novomašnik Gregor Majcen. Povabljeni.

 

DEKANIJSKI MOLITVENI DAN ZA DUHOVNE POKLICE, 17. JULIJ

V nedeljo, 17. julija, smo kot dekanija Šmarje pri Jelšah, povabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice v Marijino cerkev v Celje. Ob 15. uri bo molitvena ura, ob 16. uri pa sveta maša. Vabljeni k molitvi.

 

SVETOLETNO ROMANJE V RIM

V svetem letu in ob 10-i obletnici naše škofije vabljeni na romanje v Rim. Romanje bo v času od 26. do 29. septembra. Cena romanja je 300€. Zaradi lažje organizacije romanja, prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE

V času od 22. do 25. septembra 2016, vabljeni na romanje v Međugorje. Cena romanja je 135€. Prijave zbira Marinka Kralj (031 658 455).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki Dvora.