SLOVESNOST ZLATE MAŠE: Prihodnjo nedeljo bomo ob 10. uri v naši župnijski cerkvi obhajali slovesnost zlate maše, ki jo bo daroval naš rojak Tonček Hribernik. Lepo povabljeni k temu lepemu in enkratnemu slavju, da se skupaj z zlatomašnikom zahvalimo za 50 let duhovništva.

 

SPREMENJEN URNIK SVETIH MAŠA V NEDELJO

Zaradi slavja zlate maše bo v nedeljo urnik svetih maš malo spremenjen. Svete maše bodo ob 7.00,  8.30 in slovesnost zlate maše ob 10.00 uri.

 

TRIDNEVNICA PRED ZLATO MAŠO

V četrtek, petek in soboto še posebej povabljeni k molitvi in sveti maši za duhovne poklice. Vsak večer bo pol ure pred sveto mašo izpostavljeno Najsvetejše, zato res lepo vabljeni k molitvi in sveti maši. Radi molimo za nove duhovne poklice in za duhovnike.

 

PRIPRAVA NA SLOVESNOST ZLATE MAŠE

V tednu, ki je pred nami, lepo naprošeni vsi župljani, da pomagate pri pripravi na nedeljsko slovesnost zlate maše. Prosimo, da bi danes (nedeljo) ob 16. uri šli nabirati zelenje (žingerl) za spletanje vencev. Zberemo se pri župnijski cerkvi. Naprošeni za pomoč pri spletanju vencev v ponedeljek, torek in sredo vsak večer ob 19. uri v župnijski kleti.

Ker bo po sveti maši druženje pred cerkvijo, lepo naprošene gospodinje za dobrote kruha, suhega mesa in peciva.  Prosimo, če bi to prinesli že v soboto ali v nedeljo do 8. ure. Lepo naprošeni za pomoč.

 

POČITNIŠKI ORATORIJ ZA OTROKE

V času od 4. do 8. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij za otroke. Otroci so prijavnice dobili pri verouku. So pa na voljo tudi v cerkvi in na župnijski spletni strani. Otroci lepo povabljeni in čim prej se prijavite.

 

SVETOLETNO ROMANJE V RIM

V svetem letu in ob 10-i obletnici naše škofije vabljeni na romanje v Rim. Romanje bo v času od 26. do 29. septembra. Cena romanja je 300€. Zaradi lažje organizacije romanja, prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ROMANJE V MEĐUGORJE

V času od 22. do 25. septembra 2016, vabljeni na romanje v Međugorje. Cena romanja je 135€. Prijave zbira Marinka Kralj (031-658-455).

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Pripravljamo se na obnovo župnijske cerkve. Prosimo, da po svojih močeh pomagate pri zbiranju sredstev za obnovo. Svoj prostovoljni dar lahko darujete v zakristiji, župnišču ali nakažete na poseben račun, ki je odprt pri Abanki: Župnija Šmarje pri Jelšah – obnova cerkve, Cesta na Sv. Rok 2, številka TRR: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste za obnvo darovali 1.192,10€. Do sedaj smo zbrali 111.320,00€. Hvala za vsak Vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.