ŠMARNICE: Lepo povabljeni k šmarnicam, zjutraj ob 8. uri so za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

 

ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

Danes lepo vabljeni ob 15. uri k šmarnicam k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

NAŠI RAJNI Umrla je Ana Špiljak iz Dola. Pogrebna sveta maša s pogrebom bo v ponedeljek ob 15. uri. Umrl je Rudolf Zagajšek prej doma v Dragomilem, sedaj v Šentjurju. Pogreb bo v Šentjurju. Spomnimo se ju v molitvi.

 

PRAZNIK SVETEGA REŠNJEGA TELESA IN KRVI – TELOVO

V četrtek je zapovedan praznik svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sveti maši bosta ob 9. in 19. uri. Zvečer po sveti maši bo telovska procesija okoli cerkve. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

SVETOPISEMSKE URICE ZA NAJMLAJŠE

V soboto ob 9.uri povabljeni predšolski otroci na svetopisemske urice.

 

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Prihodnjo nedeljo bo v župniji slovesnost prvega svetega obhajila pri maši ob 10.15 uri. 48 otrok bo prvič pristopilo k svetemu obhajilu. Lepo vabim družine otrok in njihove sorodnike, da se nam pridružite pri sveti maši in skupaj doživimo lepoto tega praznika, prav tako smo povabljeni vsi župljani. Podprimo otroke in njihove družine z molitvijo.

 

PRIPRAVA CERKVE NA SLOVESNOT PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Na srečanju smo se dogovorili, da v tem tednu pripravimo tudi cerkev na praznični dan prvega svetega obhajila in deloma tudi birme. Danes, v nedeljo ob 15.30 uri ste starši prvoobhajancev in birmancev povabljeni, da naberete zelenje za vence, odhod je od cerkve. V ponedeljek, torek, in sredo vabim starše prvoobhajancev in tudi birmancev k pletenju vencev v župnijsko klet, vedno ob 19. uri. V četrtek ob 16. uri se bo čistila cerkve in njena okolica. Lepo vabljeni, da s skupnimi močmi pripravimo vse potrebno za praznik. Starši lepo povabljeni k sveti spovedi.

 

ŠMARNICE PRI PETRIČEVI KALPELI NA ŠEROVEM: Prihodnjo nedeljo ob 16. uri, vabljeni k Šmarnicam k Petričevi kapeli na Šerovo.

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Pripravljamo se na obnovo župnijske cerkve. Prosimo, da po svojih močeh pomagate pri zbiranju sredstev za obnovo. Svoj prostovoljni dar lahko darujete v zakristiji, župnišču ali nakažete na poseben račun, ki je odprt pri Abanki: Župnija Šmarje pri Jelšah – obnova cerkve, Cesta na Sv. Rok 2, številka TRR: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za vsak Vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.