ŠMARNICE: V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV: Danes popoldne ob 15. uri vabljeni zakonci jubilanti k zahvalni sveti maši v župnijsko cerkev. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja.

 

BINKOŠTNI PONEDELJEK: Jutri je binkoštni ponedeljek, praznika Marije, Matere Cerkve. Lepo vabljeni k sveti maši ob 9. in 19. uri.

 

SVETOLETNO ROMANJE V RIM

V svetem letu in ob 10 obletnici naše škofije vabljeni na romanje v Rim. Romanje bo v času od 26. do 29. septembra. Cena romanja je 300€. Zaradi lažje organizacije romanja, prosimo, da se čim prej prijavite.

 

ŠMARNICE NA PIJOVCIH: Prihodnjo nedeljo ob 15. uri vabjeni k šmarnicam k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

SREČANJE STARŠEV BIRMANCEV: V sredo 18. maja ob 20. uri, vabim starše letošnjih birmancev na srečanje v veroučne prostore. To bo zadnje srečanje pred sveto birmo.

 

KOŠNJA TRAVNIKA K SV. ROKU: V soboto, 21. maja, ob 5. uri zjutraj, lepo naprošeni, da pokosimo in pograbimo travnik med kapelicami k sv. Roku. Res lepo naprošeni; če stopimo skupaj, potem je delo hitreje in lažje narejeno. Hvala za pomoč in prisrčno vabljeni.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Pripravljamo se na obnovo župnijske cerkve. Prosimo, da po svojih močeh pomagate pri zbiranju sredstev za obnovo. Svoj prostovoljni dar lahko darujete v zakristiji, župnišču ali nakažete na poseben račun, ki je odprt pri Abanki: Župnija Šmarje pri Jelšah – obnova cerkve, Cesta na Sv. Rok 2, številka TRR: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za vsak Vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.