ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci. Šmarnice za otroke bodo od torka naprej.

 

SREČANJE SVETA GASILSKIH ZVEZ CELJSKE REGIJE

V ponedeljek, bo v naši župnijski cerkvi srečanje gasilcev Sveta gasilskih zvez celjske regije. Ob 17. uri bo sveta maša, ki jo bo daroval celjski škof dr. Stanislav Lipovšek. V sredo goduje sv. Florjan, ki je zavetnik gasilcev. Ob tem prazniku se vsem gasilcem lepo zahvaljujemo za pomoč ljudem v nesrečah ter jim želimo, da bi svoje plemenito poslanstvo vršili srečno in brez nezgod.

 

PROŠNJI DNEVI

Pred nami so prošnji dnevi. V ponedeljek bo prošnja procesija od Ciglenečkega križa k sv. Barbari. V torek od kapele na Brecljevem k sv. Tomažu. V sredo od Kolarjeve domačije k sv. Roku. Lepo povabljeni.

 

PRAZNIK GOSODOVEGA VNEBOHODA

V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9. in ob 19. uri.

 

PRVI PETEK: Petek je prvi v mesecu, lepo vabljeni k sveti maši ob 9. in ob 19. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA: Sobota je prva v mesecu, po sveti maši vabljeni k češečnju Najsvetejšega do 22. ure.

 

SVETOPISEMSKE URICE ZA NAJMLAJŠE: V soboto ob 9.uri lepo vabljeni vsi predšolski otroci na svetopisemske urice v nove veroučne prostore.

 

SREČANJE CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV NAŠE DEKANIJE

V nedeljo popoldne ob 15. uri, lepo vabljeni na Tinsko, kjer bo srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naša bogoslužja.

 

SVETOLETNO ROMANJE V RIM: V svetem letu in ob 10 obletnici naše škofije vabljeni na romanje v Rim. Romanje bo v času od 26. do 29. septembra. Cena romanja je 300€. Zaradi lažje organizacije romanja, prosimo, da se čim prej prijavite.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Pripravljamo se na obnovo župnijske cerkve. Prosimo, da po svojih močeh pomagate pri zbiranju sredstev za obnovo. Svoj prostovoljni dar lahko darujete v zakristiji, župnišču ali nakažete na poseben račun, ki je odprt pri Abanki: Župnija Šmarje pri Jelšah – obnova cerkve, Cesta na Sv. Rok 2, številka TRR: SI56 0510 0801 4146 278. Hvala za vsak Vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.

Vernikom iz Vrha in Močel, ki so v mesecu aprilu skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov se lepo zahvaljujemo.