SLOVESNOST OB 10. OBLETNICI USTANOVITVE NAŠE ŠKOFIJE

Danes, ob 15. uri, lepo vabljeni v stolnico v Celje, na slovesno obhajanje 10. obletnice ustanovitve celjske škofije. Slovesno somaševanje škofov in duhovnikov bo vodil celjski škof dr. Stanislav Lipovšek, slavnostni nagovor pa bo imel mariborski nadškof metropolit Alojzi Cvikl. Lepo povabljeni k slavju.

 

TEDEN MOLITVE ZA DUHOVNE POKLICE

V Cerkvi na Slovenskem bo od današnje do prihodnje nedelje potekal teden molitve za duhovne poklice na temo Cerkev, mati poklicev. Prihodnja nedelja je 4. velikonočna nedelja – nedelja Dobrega Pastirja in svetovni molitveni dan za duhovne poklice. Namen tedna je pomagati tistim, ki jih Bog kliče v duhovniško ali redovniško službo, da bi velikodušno odgovorili na ta klic ter spodbujati občestva k molitvi za nove duhovne poklice.

Medškofijska komisija za duhovne poklice je ob tej priložnosti pripravila knjižico z gradivom za bogoslužje ter s papeževo poslanico. Tako bomo ves teden, ki je pred nami pri svetih mašah razmišljali in molili za duhovne poklice. V jubilejnem letu usmiljenja smo verniki povabljeni, da v osebni molitvi ter v župnijskih in redovnih občestvih molimo in razmišljamo o tej obliki služenja Bogu in našem prizadevanju za nove duhovne poklice. Molitev in delo za nove duhovne poklice sta izraz vernosti Cerkve, saj so duhovniki delivci zakramenta svete spovedi, ki je neposreden izraz Božjega usmiljenja.

 

V župniji bomo skozi ves teden pol ure pred sveto mašo pred izpostavljenim Najsvetejšim molili za duhovne poklice, tudi v nedeljo pred vsako sveto mašo. Lepo povabljeni k molitvi in sveti maši skozi ves teden.

 

BIBLIČNA SKUPINA: V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na biblično skupino.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE

Pripravljamo se na obnovo župnijske cerkve. Prosimo, da po svojih močeh pomagate pri zbiranju sredstev za obnovo. Svoj prostovoljni dar lahko darujete v zakristiji, župnišču ali nakažete na poseben račun, ki je odprt pri Abanki: Župnija Šmarje pri Jelšah – obnova cerkve, Cesta na Sv. Rok 2, številka TRR: SI56 0510 0801 4146 278. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.718,90€. Do sedaj smo zbrali 90.620€ (od 450.000€). Hvala za vsak Vaš dar.

 

KONCERT, MUZEJ BAROKA: V petek bo ob 19:30 v Muzeju baroka koncert Mešanega komornega zbora Ljubljanski madrigalisti. Vstop je prost, vabljeni!

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu aprilu skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Vrha in Močel.