MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV: V ponedeljek ob 19.30 uri lepo vabljeni člani ŽPS in ključarji na molitveno srečanje k Danču Hriberniku v Senovico.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA: Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota.

 

BIRMANSKI KRIŽEV POT: V nedeljo ob 15. uri, bodo Križev pot k sv. Roku vodili naši letošnji birmanci. Ob 15. uri se zberemo v župnijski cerkvi in od tam krenemo proti sv. Roku. Lepo vabljene družine birmancev, botri, v kolikor so že izbrani in vsi verniki. V primeru slabega vremena, bo Križev pot v župnijski cerkvi.

 

KARITASOVA DELAVNICA IZDELOVANJA BUTAR

Župnijska Karitas bo tudi letos za cvetno nedeljo pripravila bitare, ki jih boste lahko dobili že prihodnjo nedeljo in na samo cvetno nedeljo čez štirinajst dni. Zato lepo vabljeni sodelavci Karitas in tudi drugi k izdelovanju butar v soboto ob 18.30 uri v staro vroučno učilnico. Dar, ki ga boste namenili za butare bo namenjen za delovanje Župnijske Karitas pri pomoči ljudem v stiski.

 

NAŠI RAJNI: Umrl je Valdo Kovačič iz Maribora. Pogrebna sveta maša s pogrebom bo v sredo ob 15. uri. Spomnimo se ga v molitvi.

 

ROMANJE NA MADŽARSKO: V času od 25. do 27. aprila bo potekalo romanje na Madžarsko. Čim prej se prijavite. Cena je 160€.

 

S CITRAMI IZ VASI V MESTO

Danes ob 18. uri vabljeni v Kulturni dom Šmarje pri Jelšah na koncert z naslovom S citrami iz vasi v mesto. Slovenske ljudske in zabavne pesmi bodo ob spremljavi citrarke Jasmine Levičar, prepevale Melita Bevc, Mateja Bobek, Martina Zapušek in skupina Zveneče jelše. Vstopnine ni, lepo vabljeni!

 

MUZEJSKI GLASBENI ABONMA

V torek, 8.marca, ob 19.uri vabljeni na koncert z naslovom Od klasike do tanga. Nastopili bodo Martina Rančigaj, kitara, Inga Ulokina, violina in Benjamin Pregl, tenor. Cena vstopnice za izven 10€. Vabljeni!

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE Pripravljamo se na obnovo župnijske cerkve. V letošnjem letu bo potekala prva faza obnove, ki bo tudi najzahtevnejša. Priprava dokumentacije (načrti, mnenje statika, geologa in hidrologa). Odstranjena bo vsa cerkvena oprema (vsi kipi, oltarji, klopi in slike). Temu sledi izkop tal po celotni cerkvi do globine 50 cm, sanacija temeljev, vlage v stenah in odvodnjavanje, napeljava gretja, nov tlak in nova okna. To so dela, ki jih moramo narediti čim prej v tem letu, ker bo do takrat cerkev zaprta in neuporabna za bogoslužje. Vrednost del te prve faze je ocenjena na 200.000€. Zato vas lepo prosimo, da priskočite na pomoč po svojih zmožnostih in pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Hitrost poteka del bo v največji meri odvisen od zbranih sredstev. Do sedaj je zbranih 74.100€. Največji del predstavljajo nabirke ob nedeljah, krstih, porokah in pogrebih (42.675€), ena donacija iz tujine (11.000€), posamezni darovalci (54), ki so prinesli v župnišče ali zakristijo (20.425€). Od tega so trije zlati botri (dar za zlatega botra je 2000€), en srebrni (dar za srebrnega je 1500€) in štirje bronasti (dar za bronastega je 1000€). Svoj dar lahko darujete v zakristiji, župnišču ali nakažete na poseben račun, ki je odprt pri Abanki: Župnija Šmarje pri Jelšah – obnova cerkve, Cesta na Sv. Rok 2, številka TRR: SI56 0510 0801 4146 278. Hvaležni Vam bomo za vsak Vaš dar.

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu marcu čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predela in Senovice.