PEPELNICA

V sredo je pepelnica, strogi in zapovedan post. S tem dnem začenjamo letošnji postni čas, ki nas vabi k poglobitvi vere in krščanskega življenja. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9. in ob 18. uri. Med sv. maša bo tudi obred pepeljenja.

VEROUK: V torek ne bo verouka.

POSTNI ČAS

V postnem času nas Cerkev spodbuja in vabi k spokornosti, k bolj poglobljeni osebni in skupni molitvi, zavestni odločitvi za dobra dela, obisku nedeljskega bogoslužja. Še posebej smo povabljeni, da v tem svetem letu, pristopimo k sveti spovedi. Slovenska Karitas nas vabi k štiridesetdnevnemu ne uživanju alkoholnih pijač. Na prostoru za verski tisk, si lahko vzamete tudi brošuro in nalepko.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev potk med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota.

 

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V četrtek ob 18. uri je sveta maša po njej pa bo srečanje članov ŽPS in ključarjev. Osrednja tema bo obnova župnijske cerkve. Lepo povabljeni.

 

SVETOLETNO ROMANJE V CELJSKO STOLNICO

V svetem letu smo vabljeni tudi na romanje. Tako bomo na tretjo postno nedeljo (28. Februarja, ob 15. uri) poromali v celjsko stolnico skupaj kot kozjanski naddekanat. Že sedaj lepo povabljeni.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo letu, ki s seboj prinaša obnovo notranjosti župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.