SVETOLETNO ROMANJE V CELJSKO STOLNICO

Danes popoldne, ob 15. uri, lepo povabljeni na svetoletno romanje v celjsko stolnico. Ob 15 uri je škofova kateheza, nato pobožnost Križevega pota in sveta maša. V tem času bo priložnost za sveto spoved. Odhod avtobusa bo ob 14. uri izza Kulturnega doma v Šmarju. Res vsi povabljeni, da poromamo v stolnico v tem milostnem času svetega leta. Križevega pota k sv. Roku danes ni.

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev potk med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU

Četrtek je prvi v mesecu, lepo vabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK V MESECU

Petek je prvi v mesecu, lepo vabljeni k sveti maši ob 9. in 18. uri. V svetem letu še posebej vabljeni k pobožnosti prvih petkov, sveti spovedi in češčenju Jezusovega srca. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA V MESECU: Sobota je prva v mesecu. Po večerni sveti maši, lepo vabljeni k molitvi pred Najsvetejše do 21. ure.

 

SVETOPISEMSKE URICE ZA NAJMLAJŠE

V soboto ob 9. uri vabljeni vsi predšolski otroci na svetopisemske urice v veroučne učilnice. Tokratna tematika bo postni čas. Res lepo povabljeni.

 

ROMANJE NA MADŽARSKO

V času od 25. do 27. aprila bo potekalo romanje na Madžarsko. Ob 1700 letnici rojstva sv. Martina v Sombotelu in poti sv. bratov Cirila in Metoda. Cena je 160€.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bo vaš dar namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak Vaš dar.

Konec junija bomo začeli z obnovo. V letošnjem letu bo potekala prva faza obnove, ki bo tudi najzahtevnejša. Priprava dokumentacije (načrti, mnenje statika, geologa in hidrologa). Odstranjena bo vsa cerkvena oprema (vsi kipi, oltarji, klopi in slike). Temu sledi izkop tal po celotni cerkvi do globine 50 cm, sancija temeljev, vlage v stenah in odvodnjavanje, napeljava gretja, nov tlak in nova okna. To so dela, ki jih moramo narediti čim prej v tem letu, ker bo do takrat cerkev zaprta in neuporabna za bogoslužje. Vrednost del te prve faze je ocenjena na 200.000€. Zato vas lepo prosimo, da priskočite na pomoč po svojih zmožnostih in pomagate pri zbiranju finančnih sredstev. Hitrost poteka del bo v največji meri odvisen od zbranih sredstev. Do sedaj je zbranih 71.000€. Največji del predstavljajo nabirke ob nedeljah, krstih, porokah in pogrebih (42.675€), ena donacija iz tujine (11.000€), posamezni darovalci (51), ki so prinesli v župnišče ali zakristijo (17.325€). Od tega sta dva zlata bora (dar za zlatega bora je 2000€), en srebrni (dar za srebrnega je 1500€) in štirje bronasti (dar za bronastega je 1000€). Zadnji tako velik poseg v cerkev je bil pred 300 leti, kar pomeni, da obnavljamo cerkev za prihodnja stoletja. Svoj dar lahko darujete v zakristiji, župnišču ali nakažete na poseben račun, ki je odprt pri Abanki: Župnija Šmarje pri Jelšah – obnova cerkve, Cesta na Sv. Rok 2, štvilka TRR: SI56 0510 0801 4146 278. Hvaležni Vam bomo za vsak Vaš dar.

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu marcu čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predela in Senovice. Vernikom iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca, ki ste v mesecu februarju skrbeli za čistočo in urejenost se lepo zahvaljujemo.