POSTNI ČAS

V postnem času nas Cerkev spodbuja in vabi k spokornosti, k bolj poglobljeni osebni in skupni molitvi, zavestni odločitvi za dobra dela, obisku nedeljskega bogoslužja. Še posebej smo povabljeni, da v tem svetem letu, pristopimo k sveti spovedi.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota. Prihodnjo nedeljo Križev pot odpade, zaradi svetoletnega romanja v celjsko stolnico.

 

OBLETNICA SMRTI DUHOVNIKA ANTONA KOLAR

V sredo mineva leto od kar smo se poslovili od duhovnika Antona Kolar. Lepo povabljeni v sredo zvečer ob 18. uri k sveti maši. Povabljeni da radi molite za nove duhovne poklice in za duhovnike.

 

SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV: V četrtek po večerni sv. maši vabljeni člani Župnijskega pastoralnega sveta in ključarji na srečanje.

 

SVETOLETNO ROMANJE V CELJSKO STOLNICO

V nedeljo lepo povabljeni na svetoletno romanje v celjsko stolnico. Ob 15. uri je škofova kateheza, nato pobožnost Križevega pota in sveta maša. V tem času bo priložnost za sveto spoved. Odhod avtobusa bo ob 14. uri izza Kulturnega doma v Šmarju. Res vsi povabljeni, da poromamo v stolnico v tem milostnem času svetega leta.

 

ROMANJE NA MADŽARSKO

V času od 25. do 27. aprila bo potekalo romanje na Madžarsko. Ob 1700 letnico rojstva sv. Martina, ki je bil rojen v Sombotelu na Madžarskem, se odpravljamo na romarsko pot, ki je zaznamovana s tem priljubljenim svetnikom. Obiskali bomo Pannonhalmo, veliko benediktinsko opatijo sv. Martina, Budimpešto, glavno mesto Madžarske, Estergon, duhovno središče Madžarske in sedež Madžarskega primasa, Zalavar, kjer sta imela sedež sv. Brata Ciril in Metod. Čim prej se prijavite. Cena je 160€.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v letu, ki s seboj prinaša obnovo notranjosti župnijske cerkve. Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.