VESELOIGRA MLADIH IZ ŽUPNIJE CELJE SV. JOŽEF

Mladi župnije Celje sv. Jožef bodo v Kulturnem domu Šmarje pri Jelšah danes ob 16. uri uprizorili veseloigro Vinka Koržeta; »Miciki je treba moža« v režiji Jožeta Planinška.  Vstopnine ni, so pa možni prostovoljni prispevki.

MOLITVENO SREČANJE ČLANOV ŽPS IN KLJUČARJEV

V ponedeljek ob 19.30 uri bo molitveno srečanje članov ŽPS in ključarjev pri Brankotu Vrbeku na Rimski cesti. Lepo vabljeni.

 

JEZUSOVO DAROVANJE – SVEČNICA

V torek je praznik Jezusovega darovanja v templju – svečnica. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju ob 9. in 18. uri. Pri obeh svetih mašah bo blagoslov sveč, ki jih boste lahko vzeli domov. Dar za svečo je 1€. S tem praznikom zaključujemo božični čas in se poslavljamo od cerkvenih jaslic.

 

BIBLIČNA SKUPINA: V sredo ob 19.30 vabljeni na biblično skupino.

 

GOD SVETEGA BLAŽA: V sredo je god sv. Blaža. Cerkev na njegov god deli blagoslov svetega Blaža zoper bolezni grla in vsakega drugega zla.

 

PREDSTAVITEV KNJIGE O MATEJU VREČARJU: Muzej baroka, vabi v petek, 5. februarja ob 18.30 na predstavitev knjižnega dela dr. Metode Kemperl  o Mateju Vrečerju, ki je kot graditelj šmarske Kalvarije zaznamoval naš kraj. Izjemno zanimiv človek, ki ga spoznavamo skozi njegov testament, ki ga je avtorica odkrila v arhivu v Grazu. Prav je, da vsi, ki živimo v našem kraju, spoznamo tega velikega duhovnika, ki je pred 278. leti prišel v Šmarje in dal zgraditi našo mogočno Kalvarijo. Prireditev je posvečena slovenskemu kulturnemu prazniku. Vstop prost. VABLJENI

 

PRVI ČETRTEK V MESECU: Četrtek je prvi v mesecu. Povabljeni k sveti maši in molitvi za duhovne poklice.

 

PRVI PETEK V MESECU: Petek je prvi v mesecu. Vabljeni k sveti maši ob 9. in 18. uri. Pol ure ored večerno sveto mašo vabljeni k molitvi rožnega venca Božjega usmiljenja. V svetem letu povabljeni k obhajanju prvih petkov z zakramentom svete spovedi. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA V MESECU: Sobota je prva v mesecu. Po sveti maši do 21. ure vabljeni k češčenju Najsvetejšega.

 

PRVA NEDELJA V MESECU: Prihodnja nedelja je prva v mesecu. Vaš dar bo namenjen za obnovo župnijske cerkve.

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV: V mesecu februarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca. Vernikom Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin, ki ste v mesecu januarju skrbeli za cerkev in veroučne prostore, se lepo zahvaljujemo.