BOŽIČNA DEVETDNEVNICA, VABLJENI TUDI OTROCI

Smo v času božične devetdnevnice s katero se pripravljamo na praznik Jezusovega rojstva. Povabljeni k sveti maši vsak večer ob 18. uri. Še posebej povabljeni otroci, ki bodo v jasli polagali slamo za Jezusa, s seboj domov, pa bodo vzeli ovčko za svoje jaslice.

 

PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED:_  Vsak večer je priložnost za sveto spoved, pol ure pred večerno sveto mašo in med sveto mašo.

 

ROMANJE MARIJINE PODOBE PO DRUŽINAH NAŠE ŽUPNIJE

V času devetdnenvice bo podoba Matere Božje poromala po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma.

 

VEROUK: V ponedeljek in torek je še reden verouk. Veroučenci lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

BOŽIČNI ČAS

V četrtek s svetim večerom vstopamo v božični čas. Jaslice v naši cerkvi in jaslice po vaših domovih ter božična drevesa nam pomagajo, da si ga lažje približamo in doživimo. Lepo povabljeni k svetim mašam ob teh božičnih praznikih. Lepota in skrivnost božiča  pa naj se razlije tudi po domovi vseh družin.

 

KONCERT BIG BANDA ŠMARJE PRI JELŠAH

Danes ob 19.uri lepo povabljeni na koncert v športno dvorano Šmarje pri Jelšah z naslovom » Z Big Bandom & Adamovimi prijatelji obujamo spomine«.

 

SVETI VEČER – MAŠA ZA OTROKE IN DRUŽINE

V četrtek je Sveti večer. Lepo povabljeni k maši ob 18. uri. Še posebej povabljeni otroci in družine, saj bodo mladi naše župnije skozi sveto mašo igrali božično zgodbo. Skupaj bomo blagoslovili jaslice in prižgali lučke v cerkvi. Veroučenci so povabljeni, da darove za lačne otroke, ki so jih zbirali za lačne otroke skozi adventni čas, prinesejo k cerkvenim jaslicam.

 

BOŽIČNICA IN POLNOČNICA:  Lepo vabljeni k polnočnici.  S pesmijo in igro nas bodo v polnočno sveto mašo in skrivnost božične noči uvedli z božičnico, ki se bo začela 23.30 uri. Lepo vabljeni!

 

BOŽIČ – PRAZNIK GODPODOVEGA ROJSTVA:  V petek je zapovedan in slovesen praznik Gospodovega rojstva – božič. Praznične svete maše bodo ob 7., 9. in ob 10.15 uri. Lepo vabljeni.

 

ŽIVE JASLICE:  Na božič, ob 17. uri, lepo povabljeni na Žive jaslice v Šmarje. Skupaj se bomo zbrali na ploščadi pred Kulturnim domom in bomo preko besede in postavitve v živo podoživeli skrivnost božične noči, v kateri je bilo rojeno Dete, ki je za vse večne čase spremenilo svet, tudi mene in tebe. Lepo povabljeni in povabite še druge.

 

SVETI ŠTEFAN:  V soboto je god sv. Štefana, diakona in mučenca. Sveti maši bosta ob 9. in ob 10.15 uri.

 

BOŽIČNI BLAGOSLOVI DOMOV:  V soboto na praznik sv. Štefana začenjamo božične blagoslove vaših domov in družin. Če slučajno kdo želi blagoslov kako drugače, ali pa kakšno drugo uro, naj to sporoči. Tam kjer se je kdo priselil, povprašajte, če želi blagoslov doma.

 

SV. JANEZ: V nedeljo je god sv. Janeza, apostola in evangelista. Pri vseh mašah bo blagoslov vina.

 

SVETA MAŠA PRI SV. LOVRENCU:  Pri sv. Lovrencu bo sv. maša v ponedeljek ob 9. uri in ne v nedeljo na god sv. Janeza.

 

NEDELJA SV. DRUŽINE:  Prihodnja nedelja je nedelja sv. Družine. Pri sv. maši ob 10.15 bo blagoslov otrok. Lepo vabljeni!

 

VERSKI TISK:  Vabljeni, da obnovite naročnino, na verski tisk.

 

OBNOVA ŽUPNIJSKE CERKVE: Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve. Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Vaši darovi pri svetih mašah ob božičnih praznikih, bodo namenjeni za obnovo cerkve. Ob vašem daru za stolnino se je za obnovo zbralo 1.091,30€.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.