ADVENT

Advent nas vodi v skrivnost božičnih paznikov. Zato povabljeni k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj, bol rednemu obisku svetih maš in sveti spovedi.

 

SVETO LETO BOŽJEGA USMILJENJA

Papež Frančišek je v torek razglasil izredno jubilejno sveto leto Božjega usmiljenja. Želi nas povabiti na pot spreobrnjenja, tako, da nam pokaže podobo Boga, kot Očeta, ki je usmiljen do vsakega človeka. Ne pozabimo, da Bog vse odpusti in da vedno odpušča. Ne utrudi se odpuščati.

Danes ob 18. uri vabljeni v stolnico v Celje, ker bo škof odprl sveta vrata za našo škofijo.

Svetoletna svetišča v naši škofiji so: stolnica v Celju, Petrovče, Brestanica, Nazarje, Nova Štifta pri Gornjem Gradu, Olimje in Svete Gore ob Sotli.

 

BOŽIČNA DEVETDNEVNICA, VABLJENI TUDI OTROCI

V sredo vstopamo v božično devetdnevnico, s katero se bomo skupaj pripravljali na praznik Jezusovega rojstva. Devetdnevnica bo vključena v večerno maša, zato bodo svete maše od srede naprej ob 18 uri. Še posebej povabljeni otroci, ki bodo v jasli polagali slamo za Jezusa, s seboj domov, pa bodo vzeli ovčko za svoje jaslice doma.

 

ROMANJE MARIJINE PODOBE PO DRUŽINAH NAŠE ŽUPNIJE

V času devetdnenvice bo podoba Matere Božje poromala po domovih in družinah naše župnije. Lepo povabljeni, da jo sprejmete pod streho svojega doma. V molitvi, skupni in osebni, glasni in tihi, ji povejte kako ste, kako vam gre, izročite ji svoje stiske in težave, pa tudi svoje veselje in radosti. Ona pa bo vse to izročila svojemu Sini, ki je naš Bog in Odrešenik. Naj vas molitev utrjuje v veri, povezuje med seboj, utrjuje vaše medsosedske odnose, naj vam prinaša mir in blagoslov. Kdor bi želel sprejeti Marijo naj nam sporoči.

 

PRILOŽNOST ZA SVETO SPOVED

V času božične devetdnevnice povabljeni k sveti spovedi. Priložnost bo od srede dalje pol uro pred večerno sveto mašo in med sveto mašo.

 

LUČ MIRU IZ BETLEHEMA

V nedeljo bodo skavti iz Šentjurja v našo župnijo prinesli lučko miru iz Betlehema. Plamen sveče, ki je bil prižgan v votlini Jezusovega rojstva prihaja med nas in nam prinaša mir, radost in veselje. Sprejmimo ga. Lučko miru boste lahko nesli domov.

 

MOLITEV ZA DRUŽENE OB REFERENDUMU

Povabljeni k skupni  in osebni molitvi pred referendumom o družinskem zakoniku. Ohranimo družino kot skupnost očeta, matere in otrok. Molitev  si vzemite na prostoru za verski tisk.

 

KOALICIJA »ZA OTROKE GRE«

Danes ob 15. uri bo v spodnji dvorani Kulturnega doma v Šmarju, Koalicija Za otroke gre, predstavila pogled na predlagan zakonik o družini, ter referendum. Gost srečanja bo Aleš Primc, ki je sovoditelj Koalicije za otroke gre. Lepo povabljeni, da se tega srečanja udeležite in prisluhnite, kakšne spremembe bo v pojmovanje družine vnesel novi zakon, če bo stopil v veljavo. Zakaj iti na referendum. Vse to bo pojasnil g. Aleš Primc, zato res lepo vabljeni.

 

OBISK PROSTOVLJK RDEČEGA KRIŽA

V tem mesecu bodo prostovoljke Rdečega križa obiskale svoje člane, zaželele vse dobro ob prihajajočih praznikih. Sprejmite jih, saj prihajajo z dobrim namenom.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo: DRUŽINA: 96,20€ – OGNJIŠČE: 29,70€ – MISIJONSKA OBZORJA: 10€ – PRIJATELJ: 11€

 

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli so na voljo Marijanski koledar, listni koledar in Pratika.

 

STOLNINA

Običajno se je vedno v mesecu decembru pobirala stolnina. Še vedno ohranjamo to navado, s tem, da je namen daru namenjen za prednostne projekte v župniji. Eden takih je obnova naše župnijske cerkve, katere začetek bo v prihodnjem letu. Tako bo dar od stolnine namenjen obnovi cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Preteklo nedeljo ste za obnovo darovali 1.923,40€. Bog povrni za vaš dar. Do sedaj smo za obnovo zbrali 44.170€ (od 450.000€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.