PRAZNIK BREZMADEŽNEGA SPOČETJA DEVICE MARIJE

V torek je praznik Brezmadežnega spočetja Device Marije. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju ob 9. in 18. uri.

SVETO LETO BOŽJEGA USMILJENJA

Papež Frančišek nam pravi: »Dragi bratje in sestre, pogosto sem razmišljal, kako lahko Cerkev bolj jasno pokaže svoje poslanstvo, da je priča usmiljenja. To je namreč pot, ki se začne z duhovnim spreobrnjenjem. Moramo iti po tej poti. Zato sem se odločil napovedati izredni jubilej, katerega središče bo usmiljenje Boga. To bo Sveto leto Usmiljenja. Hočemo ga živeti v luči Gospodove besede: ‘Bodite usmiljeni kakor Oče’ (prim. Lk 6,36). To velja predvsem za spovednike. To sveto leto se bo začelo na letošnji praznik Brezmadežnega spočetja, 8. decembra, ter se bo zaključilo 20. novembra 2016, na nedeljo Našega Gospoda Jezusa Kristusa, ki je Kralj vesoljstva ter živo obličje Očetovega usmiljenja. Organizacijo tega jubileja zaupam Papeškemu svetu za pospeševanje nove evangelizacije z namenom, da ga bo lahko dejavno vodila kot novo etapo poti Cerkve pri njenem poslanstvu, prinesti vsaki osebi evangelij usmiljenja. Prepričan sem, da bo vsa Cerkev, ki tako potrebuje usmiljenje, saj smo grešniki, lahko našla med tem jubilejem veselje odkriti in dati rodovitnost Božjemu usmiljenju, s katerim smo vsi poklicani dati tolažbo vsakemu moškemu in vsaki ženi našega časa. Ne pozabimo, da Bog vse odpusti in da vedno odpušča. Ne utrudi se odpuščati. Od sedaj naprej ga zaupamo Materi Usmiljenja, da se ozre nas in bdi nad našo potjo, spokornosti, naše poti skozi eno leto, za odprto srce, da prejmemo Božji odpustek, da prejmemo Božje usmiljenje.

Papež Frančišek bo v torek v baziliki sv. Petra odprl sveta vrata in tako začel sveto leto božjega usmiljenja. V naši celjski škofiji bodo sveta vrata odprli v nedeljo 13. novembra. Ob 10. uri v baziliki Lurške Matere božje v Brestanici, ob 15. uri v baziliki Matere Božje v Petrovčah in ob 18. uri v stolnici v Celju.

Svetoletna svetišča v naši škofiji so: stolnica v Celju, Petrovče, Brestanica, Nazarje, Nova Štifta pri Gornjem Gradu, Olimje in Svete Gore ob Sotli.

NAŠI RAJNI

Umrl je Edi Lorger iz Globokega. Pogrebna sveta maša s pogrebom bo v torek ob 15. uri.

MOLITEV ZA DRUŽENE OB REFERENDUMU

Povabljeni k skupni  in osebni molitvi pred referendumom o družinskem zakoniku. Ohranimo družino kot skupnost očeta, matere in otrok. Zato povabljeni v nedeljo na referendum in z zavrnitvijo zakona ohranimo družino.

 

KOALICIJA »ZA OTROKE GRE«

Živimo v času, ko smo lahko priče živahnemu vrenju ob vprašanju družine in zakona. V nedeljo bodo ob 15. uri v spodnji dvorani Kulturnega doma v Šmarju, Koalicija Za otroke gre, predstavili pogled na predlagan zakonik o družini ter referendum. Gost srečanja bo Aleš Primc, ki je sovoditelj Koalicije za otroke gre. Lepo povabljeni, da se tega srečanja udeležite in prisluhnite, kakšne spremembe bo v pojmovanje družine vnesel novi zakon, če bo stopil v veljavo. Zakaj iti na referendum. Vse to bo pojasnil g. Aleš Primc, zato res lepo vabljeni.

LJUBEZEN JE NAŠE POSLANSTVO

Odbor za družine naše škofije vabi v Celje k Sv. Jožefu na srečanje s slovenskimi udeleženci svetovenega srečanja družin v Filadelfiji. Skušali nam bodo posredovati utrip dogajanja na tem dogodku. Vabljeni zakonci, družine, smaski, pari ki se pripravljate na skupno življenje.

MINISTRANTSKO SREČANJE: V četrtek ob 17. uri, vabljeni ministratni na srečanje.

BIBLIČNA SKUPINA: V sredo ob 19.30 uri, vabljeni na biblično skupino.

MOLITVENO SREČANJE KLJUČARJEV IN ŽPS

V ponedeljek ob 19.30 uri vabljeni ključarji in člani ŽPS na molitveno srečanje k Martinu Stoklas v Dvor.

SREČANJE ZA ŽIVE JASLICE

V četrtek ob 19. uri bo v veroučnih prostorih srečanje za pripravo živih jaslic.

MUZEJSKI GLASBENI ABONMA

Pred nami je prva sezona koncertov klasične glasbe, združeni pod skupnim imenom Muzejski glasbeni abonma. Odvijali se bodo v osrednji razstavni dvorani Muzeja baroka Šmarje pri Jelšah, abonentom pa ob prvem koncertu pripravljamo tudi praznično presenečenje. V okviru abonmaja od decembra 2015 do aprila 2016 bodo štiri glasbene poslastice, skrite pod naslovi Božična klasika, Angelski zvoki. Zaradi specifike prostora je število abonmajskih mest omejeno, nakup Muzejskega glasbenega abonmaja pa bo mogoč do zapolnitve mest oziroma najpozneje do 11. decembra 2015. Vabljeni.

VERSKI TISK

Vabino k obnovitvi naročnine za verski tisk. Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 96,20€ – OGNJIŠČE: 29,70€ – MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli so na voljo Marijanski koledar, listni koledar in Pratika.

STOLNINA

Običajno se je vedno v mesecu decembru pobirala stolnina. Še vedno ohranjamo to navado, s tem, da je namen daru namenjen za prednostne projekte v župniji. Eden takih je obnova naše župnijske cerkve, katere začetek bo v prihodnjem letu. Tako bo dar od stolnine namenjen obnovi cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.