NEDELJA KRISTUSA, KRALJA VESOLJSTVA

Danes je nedelja Kristusa, Kralja vesoljstva, zadnja nedelja v cerkvenem in bogoslužnem letu.

 

OTVORITVENO SLAVJE OB 10. LETNICI ŠKOFIJE

Danes povabljeni v stolnico v Celje, k otvoritvenemu slavju ob 10. letnici naše škofije. Ob 14. uri bo molitvena ura, ob 15. uri sv. maša. Vabljeni.

 

PRVA ADVENTNA NEDELJA

Prihodnja nedelja je prva adventna, z njo vstopamo v letošnji adventni čas, s katerim se bomo pripravljali na božične praznike.

 

ZAHVALNA NEDELJA PRI SV. BARBARI

V nedeljo bomo ob 11.30 uri obhajali zahvalno nedeljo pri sv. Barbari. Lepo povabljeni.

 

OBHAJANJE ZAHVALNIH NEDELJ Z DAROM HRANE

Obhajanje zahvalnih nedelj je priložnost za zahvalo in hvaležnost, za vse prejete darove in milosti. Vabimo vas k sodelovanju: »MOJ DAR ZAHVALNE NEDELJE«. Darove v hrani lahko prinesete v cerkev ali direktno na Karitas. Župnijska Karitas bo vse te darove pripravila in jih razdelila potrebnim za ozimnico. Hvala za Vaš dar.

 

DAN ZA PRVOOBHAJNCE

V soboto, vabljeni veroučenci tretjega razreda – prvoobhajanci, na skupno srečanje, ki se bo začelo ob 9. uri in končalo ob 11. uri. Srečanje bomo začeli pred župnijsko cerkvijo.

 

BIBLIČNA SKUPINA: V sredo ob 19.30 uri vabljeni na biblično skupino.

 

ADVENTNI KOLEDAR ZA OTROKE

Tudi v letošnjem adventu bodo otroci dobili pri verouku adventne koledarje, ki jih vabijo, da se skozi adventni čas čemu odpovejo in namesto tega zbirajo darove za lačne otroke. Svoje škatlice z darovi bodo potem položili v jaslice.

 

TEDEN KARITAS – SREČANJE SODELAVCEV – KONCERT »KLIC DOBROTE«

Teden, ki je pred nami je Teden Karitas, ki nas nagovarja z geslom »V službi človekovega dostojanstva«. Ozrimo se na številne stiske družin in posameznikov, ki tavajo v svoji preobremenjenosti, osamljenosti, zasvojenosti in nasilju. Središče in srce pri delu Karitas je človek, ki ima zaradi tega, ker je Božja podoba, nedotakljivo dostojanstvo. Zaradi tega je človek neločljivo povezan z Bogom, je nekdo in ne nekaj, je in mora biti subjekt, ne pa predmet.

V sredo 25. novembra je romanje prostovoljcev Karitas na Slomškovo Ponikvo; ob 11. uri bo molitev, ob 12. uri pa sveta maša. Zvečer ob 20. uri bo v dvorani Golovec v Celju dobrodelni koncert KLIC DOBROTE, ki ga bo prenašala TV Slovenija 1. Povabljeni, da se odzovemo klicu in s svojimi darovi pomagamo družinam v stiski.

 

ENO LETO NAŠE ŽUPNIJSKE KARITAS

Pred letom dni smo v Župniji Šmarje ustanovili Župnijsko Karitas s 15 sodelavci, ki se redno mesečno srečujemo in planiramo aktivnosti. V tem letu smo organizirali različne dejavnosti. Zbirali smo  Miklavževe dobrote otrok za otroke, katere smo posredovali Škofijski Karitas Celje. V postnem času  smo imeli delavnici  izdelovanja suhih rož iz krep papirja, katere smo uporabili pri izdelavi butar za cvetno nedeljo. Z dobljenimi prostovoljnimi prispevki smo kupili živila, katera smo razdelili uporabnikom. Prav tako smo razdelili hrano  prejeto iz Intervencijskih  zalog Evropskega sklada.

Pomoči v obliki hrane, pripomočkov za osebno higieno in pralnih sredstev   je  bilo deležnih 9 družin z več otroki in 35 posameznikov, ostarelih in  pomoči potrebnih.

V mesecu maju smo izdelovali spominske pozornosti in naprsne šopke za Zakonce jubilante, katere smo razveselili  s skromno pogostitvijo. V juniju smo romali s starejšimi naše župnije na Brezje.  Po svojih močeh smo pomagali tudi na oratoriju. V septembru smo pomagali starejšim in  onemoglim, predvsem  pa varovancem Doma upokojencev, da so se lahko  udeležili  svete maše z možnostjo bolniškega maziljenja. Po maši  smo pripravili  pogostitev, z njimi peli in kramljali, in seveda  jih pospremili  nazaj v Dom. V  prostorih Župnijske Karitas zbiramo oblačila in higienske pripomočke za begunce.  Sodelujemo tudi kot prostovoljci v namestitvenih in sprejemnih centrih v Celju ali v Dobovcu. Ta oblika pomoči je še vedno  aktualna in vsak, ki čuti,da bi lahko priskočil na pomoč, prisrčno vabljen. Ob zahvalnih nedeljah pri podružnicah in v farni cerkvi smo se  farani  zahvaljevali tudi z darovi ozimnice, ki jo delimo tistim, ki jo potrebujejo. Tudi jabolka za ozimnico smo že skoraj razdelili .  V tednu, ki je pred nami  bomo izdelovali  adventne venčke; povabljeni, da priskočite na pomoč po svojih močeh (izdelovanje venčkov, material za venčke, darovi).  Vaš dar za venčke bo pomagal Miklavžu pri obdarovanju in za nakup živil  za božične pakete.

Vsako 1. in 3. sredo v mesecu  med  17. in  18. uro so uradne ure v prostorih Župnijske Karitas Šmarje. V okviru naših zmožnosti želimo vsakemu pomagati.  Prav tako pa sodelavci Karitasa obiščemo in dostavimo paket tistim, ki  sami ne morejo priti po pomoč.

Vsakdo, ki bi želel dobrodelno in prostovoljno sodelovati pri našem delu na kakršenkoli način, vabljen. Letos je ob tednu Karitasa geslo »V službi človekovega dostojanstva«.

Ostanimo v  tem duhu povezani, saj kjer je Bog na prvem mestu so vse stvari na pravem mestu.

 

NABIRKA ZA KARITAS

V nedeljo je nedelja Karitas, zato bo vaš dar v puščico namenjen za potrebe župnijske Karitas. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

IZDELOVANJE ADVENTNIH VENČKOV

Sodelavci Župnijske Karitas bo v četrtek in petek izdelovali adventne venček ob 19. uri. Adventi venec bosta lahko dobili v nedeljo pred ali po sv. maši. Dar za venček bo namenjen za potrebe župnijske Karitas.

 

MOLITEV ROŽNEGA VENCA IN MAŠE PO PODRUŽNICAH ZA NAŠE RAJNE

V petek bo ob 19. uri pri sv. Lovrencu molitev rožnega venca in sveta maša za rajne po namenu spominov. Lepo vabljeni k molitvi.

 

SVETOPISEMSKE URICE ZA PREDŠOLSKE OTROKE

V soboto ob 9.uri vabljeni predšolski otroci na svetopisemske urice v nove veroučne prostore.

 

MOLITEV ZA DRUŽENE OB REFERENDUMU

Povabljeni k skupni  in osebni molitvi pred referendumom o družinskem zakoniku. Ohranimo družino kot skupnost očeta, matere in otrok. Molitev  si vzemite na prostoru za verski tisk.

 

OBISK SV. MIKLAVŽA

Počasi se bliža god sv. Miklavža. Sv. Miklavž bo obiskal otroke na svoj god v nedeljo 6. decembra pri sv. maši ob 9. in 10.15 uri. Sv. Miklavž bo obdaril vse otroke z majhno pozornostjo, zato letos ne bo prispevka za darilo. Starši lepo povabljeni z otroki k sv. maši in na srečanje s sv. Miklavžem.

 

ŽIVE JASLICE

Po lanskoletni uspešni uprizoritvi Živih jaslic, smo se odločili, da jih tudi letos pripravimo. Vse pa bo odvisno od vašega sodelovanja, zato vas vabimo k sodelovanju pri pripravi živih jaslic. Srečanje bo v torek ob 19. uri v veroučnih prostorih. Lepo vabljeni.

 

PROŠNJA ZA PROSTOVOLJCE PRI POMOČI BEGUNCEM

Župnijska Karitas Rogatec, prosi za prostovoljce, ki bi pomagali pri oskrbi beguncev v Rogatcu. Časovni termini so: od 7.00 do 15.00; od 15.00 do 22.00; od 22.00 do 7.00. Če je kdo pripravljen pomagati kot prostovoljec, naj nam sporoči ali pa se direktno javi Karitas Rogatec ( 070 733 105).

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč, Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu novembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Sotenskega in Vodenovega.