PRAZNIK BL. ANOTNA MARTINA SLOMŠKA: V četrtek je praznik bl. A. M. Slomška, zavetnika naše celjske škofije. Lepo povabljeni k večerni sv. maši.

SLOMŠKOV DAN NA PONIKVI: V soboto bo ob 8.30 uri na Ponikvi potekal Slomškov dan, srečanje učiteljev, vzgojiteljev in katehetov. Lepo povabljeni.

SLOMŠKOVA NEDELJA IN RADIJSKI PRENOS SVETE MAŠE

V nedeljo je Slomškova nedelja, iz naše župnijske cerkve bo radijski prenos sv. maše. Zato bo sv. maša ob 10. uri in ne ob 10.15. Lepo povabljeni k sv. maši in k lepemu sodelovanju. Mašo bo prenašal radio Maribor, 3 program Ars in radio Ognjišče.

SREČANJE OSTARELIH, BOLNIKOV IN INVALIDOV NAŠE ŽUPNIJE

Župnijska Kartias pripravlja srečanje ostarelih, bolnikov in invalidov naše župnije v nedeljo 27. septembra. Ob 13.30 do 14.00 ure bo zbiranje v župnijski cerkvi, v tem času bo priložnost za sv. spoved, ob 14. uri bo sv. maša, kdor bo želel bo lahko prejel tudi bolniško maziljenje. Po maši bo sledilo druženje s pogostitvijo v veroučnih prostorih pri cerkvi. Lepo vabimo vse ostarele, bolne in invalide na srečanje. Prosimo njihove domače, da pripeljete na srečanje svoje sorodnike, ki drugače ne morejo k maši v cerkev. Če kdo nima prevoza in bi želel na srečanje, naj sporči gospe Marti (031 718 513) ali gospe Marjani (031 423 244) bomo uredili prevoz. Lepo povabljeni.

ŠKOFIJSKO SLAVJE SLOMŠKOEVE NEDELJE

Osrednje škofijsko slavje Slomškove nedelje bo v nedeljo ob 15. uri v župniji Bl. A. M. Slomška na Hudinji v Celju (Don Boskov center). Lepo povabljeni.

VESELO NA TRGATEV

Društvo vinogradnikov Trta nas danes ob 15. uri vabi na prireditev »Veselo na trgatev« pri muzeju Baroka (atrij, novi veroučni prostori). Vabljeni!

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul.