VEROUK

Z jutrišnjim dnem začenjamo z veroukom. Lepo povabljeni vsi veroučenci k verouku in tudi k nedeljski sveti maši.

MLADINSKA VEROUČNA SREČANJA: Srednješolci in študentje, vabljeni vsako soboto po večerni maši, na mladisnka srečanja v župnišče.

PRAZNIK POVIŠANJA SV. KRIŽA: V ponedeljek je praznik povišanja Sv. Križa. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9. in ob 19. uri.

STIČNA MLADIH 2015

V soboto, 19. septembra, se bodo mladi z vseh koncev Slovenije zopet zbrali v Stični, kjer se bo zgodila že 34. Stična mladih. Letošnje geslo Stične je: »Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali« (Mt 5,8). Avtobus bo iz Šmarja odpeljal ob 7.15 uri. Mladi čim prej se prijavite.

OTROŠKI CERKVENI PEVSKI ZBOR: Otroci lepo povabljeni k cerkvenemu otroškemu pevskemu zboru. V nedeljo ob 9. uri je pevska vaja, ob 10.15 uri pa pojejo pri sv. maši.

RADIJSKI PRENOS SVETE MAŠE: V nedeljo, 27. septembra, bo iz naše župnijske cerkve radijski prenos sv. maše. Zato bo sv. maša ob 10. uri in ne ob 10.15.

ZBIRANJE MATERIALNE POMOČI ZA BEGUNCE

Karitas nas vabi k zbiranju materialne pomoči za begunce. Zbiramo: odeje, spalne vreče in ležalne podloge; higienske pripomočke, pitno vodo – izključno plastenke, živila, ki ne porebujejo hlajenja in toplotne obdelave, topla oblačila, trenerke, spodnje perilo. To lahko oddate v sredo od 17. do 18. ure, v prostorih župnijske Karitas. Hvala za solidarnost in pomoč.

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.247,30€. Bog povrni za vsak vaš dar. Do sedaj smo za obnovo cerkve zbrali 24.380€ (od 450.000€).

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu septembru skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Gaja in Korpul