V nedeljo, 16. avgusta je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v soboto 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod in slovesno mašo daroval laški nadžupnik in dekan Rok Metličar.

Na sam praznik v nedeljo, bodo svete maše ob 7. v župnijski cerkvi, ob 8., 9., 10. in ob 18. uri pa pri sv. Roku. Sv. maše pri 4. kapeli letos ne bo. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore. Po večerni maši ob 18 uri, vabljeni na koncert, Vokalnega seksteta Hiše kulture Celje. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju k sv. Roku.

Ob tem romarskem dogajanju se obračam na vas dragi župljani in domačini. Skušajmo vsak po svojih močeh dati k praznovanju sv. Roka romarskega duha. To pomeni, da se najprej osebno pripravim na praznik, da sebe začutim kot romarja, ne kot izletnika ali turista. Najti moram nek smisel, zakaj grem na romanje. Nadalje to pomeni, da se ne pripeljem z avtomobilom do cerkve; sami veste, da veliko prostora za parkiranje pri sv. Roku ni. Vabim vas, da čim več avtomobilov ostane v dolini. Bo pa v času zapore na voljo brezplačen prevoz s kombijem za tiste, ki ne morejo peš. Kombi bo stal med župniščem in šmarskim hramom. Tiste pa, ki se boste vseeno peljali, pa prosim upoštevajte navodila redarjev in zapore ceste. Zapora ceste bo 15. avgusta od 15.30. do 17.30 ure in 16. avgusta od 8.30 do 10.30 ure. Mimo cerkve sv. Roka ne bo mogoče priti z avtomobilom. Cesta bo v tem času zaprta mimo župnišča. Težave nastanejo tudi na cesti mimo Brgleza, zato prosim, da se te poti izognete. Ko bo zgoraj polno bo tudi ta cesta zaprta. Lepo prosim, da skupaj skrbimo tudi za primerno vzdušje, še posebej zunaj cerkve v času ko potekajo svete maše in tudi po končanih svetih mašah.

Imamo enkratno priložnost, ki ni dana vsem župnijam in krajem, da lahko z lepim duhovnim in kulturnim praznovanjem naših zavetnikov Marije Vnebovzete in sv. Roka, pokažemo da smo dobri in odprti ljudje in da je romati v naš kraj vsakemu človeku v poživitev duha vere in lepote, ki jo je Bog našemu kraju oblino namenil.