GOD SV. LOVRENCA, 10. avgust

Na god sv. Lovrenca, 10. avgusta, bo ob 9. uri pri sv. Lovrencu sv. maša.

 

ROMASKI SHODI NA SLADKI GORI, 12. in 13. avgust

V sredo, 12. avgusta in v četrtek, 13. avgusta lepo vabljeni na romarski shod na Sladko Goro. V sredo 12. avgusta bo ob 20. uri slovesna sveta maša, po njej pa procesija z lučkami – vrtec.

V četrtek, 13. avgusta vabljeni k slovesni romarski sveti maši ob 10. uri. Po maši bodo pete litanije in blagoslov zelišč. Lepo vabljeni na Sladko Goro.

 

ROMARSKI SHOD NA TINSKEM, 14. avgust

V petek, 14. avgusta, vabljeni na romarski shod na Tinsko, ob 19. uri.

MINISTRANTSKA VAJA, za pranična bogoslužja, je v četrtek ob 17.30 uri.

VNEBOVZETJE DEVICE MARIJE – PRAZNIK NAŠE ŽUPNIJE IN SREBRNA MAŠA,

15. avgust

V soboto 15. avgusta je zapovedan praznik Marijinega vnebovzetja. Za našo župnijo je to še prav poseben praznik, saj je naša župnijska cerkev posvečena Marijinemu vnebovzetju. Zato vabim vse k prazničnemu bogoslužju. Svete maše bodo ob 7., 9., in slovesna ob 10.15. uri. Slovesno sveto mašo ob 10.15 uri bo vodil naš rojak pater Branko Petauer, ki je letošnji srebrnomašnik, saj praznuje 25 let duhovništva. Res lepo vabljeni, da skupaj s patrom Brankom praznujemo srebrno mašni jubilej duhovništva. Med svetimi mašami bomo obnovili posvetitev slovenskega naroda Božji Materi Mariji.

Da se bomo lahko po slovesni sv. maši malo poveselili okoli župnijske cerkve, vas lepo naprošam za dobrote kruha in peciva. Prinesite jih v petek popoldan ali v soboto zjutraj v veroučno učilnico. Hvala.

PRAZNOVANJE GODU SV. ROKA, 15. in 16. avgust

V nedeljo, 16. avgusta je god sv. Roka. Praznovanje njemu v čast bomo pričeli že v soboto 15. avgusta ob 17. uri, ko bo prvi romarski shod in slovesno mašo daroval laški nadžupnik in dekan Rok Metličar.

Na sam praznik v nedeljo, bodo svete maše ob 7. v župnijski cerkvi, ob 8., 9., 10. in ob 18. uri pa pri sv. Roku. Sv. maše pri 4. kapeli letos ne bo. Osrednja romarska sveta maša bo ob 10. uri, ki jo bo vodil ljubljanski nadškof in metropolit Stanislav Zore. Po večerni maši ob 18 uri, vabljeni na koncert, Vokalnega seksteta Hiše kulture Celje. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju k sv. Roku.

Ob tem romarskem dogajanju se obračam na vas dragi župljani in domačini. Skušajmo vsak po svojih močeh dati k praznovanju sv. Roka romarskega duha. To pomeni, da se najprej osebno pripravim na praznik, da sebe začutim kot romarja, ne kot izletnika ali turista. Najti moram nek smisel, zakaj grem na romanje. Nadalje to pomeni, da se ne pripeljem z avtomobilom do cerkve; sami veste, da veliko prostora za parkiranje pri sv. Roku ni. Vabim vas, da čim več avtomobilov ostane v dolini. Bo pa v času zapore na voljo brezplačen prevoz s kombijem za tiste, ki ne morejo peš. Kombi bo stal med župniščem in šmarskim hramom. Tiste pa, ki se boste vseeno peljali, pa prosim upoštevajte navodila redarjev in zapore ceste. Zapora ceste bo 15. avgusta od 15.30. do 17.30 ure in 16. avgusta od 8.30 do 10.30 ure. Mimo cerkve sv. Roka ne bo mogoče priti z avtomobilom. Cesta bo v tem času zaprta mimo župnišča. Težave nastanejo tudi na cesti mimo Brgleza, zato prosim, da se te poti izognete. Ko bo zgoraj polno bo tudi ta cesta zaprta. Lepo prosim, da skupaj skrbimo tudi za primerno vzdušje, še posebej zunaj cerkve v času ko potekajo svete maše in tudi po končanih svetih mašah.

Imamo enkratno priložnost, ki ni dana vsem župnijam in krajem, da lahko z lepim duhovnim in kulturnim praznovanjem naših zavetnikov Marije Vnebovzete in sv. Roka, pokažemo da smo dobri in odprti ljudje in da je romati v naš kraj vsakemu človeku v poživitev duha vere in lepote, ki jo je Bog našemu kraju oblino namenil.

BLAGOSLOV PŠENICE PRI SV. ROKU, 23. avgust

V nedeljo  po prazniku sv. Roka je običaj, da blagoslovimo pšenico. Sveta maša z blagoslovom pšenice bo v nedeljo 23. avgusta ob 10.30 uri pri sv. Roku. Zato maše ob 10.15 v župnijski cerkvi ne bo. Lepo vabljeni!

ŽUPNIJSKO ROMANJE NA PTUJSKO GORO IN PTUJ

V soboto, 29. avgusta, bo romanje vseh treh župnij Kristan Vrha, Sladke Gore in Šmarja pri Jelšah, na Ptujsko Goro in Ptuj. Lepo vabljeni.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu avgustu skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Stranja in Belega.