MOLITEV ZA DUHOVNE POKLICE NAŠE DEKANIJE

Vsako tretjo nedeljo v mesecu je v Marijini cerkvi v Celju, molitev za duhovne poklice, ki jo pripravljajo verniki in duhovniki, vsakič iz druge dekanije. V mesecu juliju je na vrsti naša Šmarska dekanija. Zato lepo vabljeni vsi k molitvi za duhovne poklice, v nedeljo 19. julija v Marijino cerkev v Celje. Ob 15. uri je molitvena ura, nato pa sveta maša. Res lepo povabljeni k molitvi. Še posebej povabljeni vsi člani Župnijskega pastoralnega sveta, ključarji, pevci, ministranti in vsi verniki. Možnost bo tudi avtobusnega prevoza. Avtobus bo odpeljal izza kulturnega doma ob 14.15 uri. Prosim prijavite se.

 

10 LET DUHOVNIŠTA MATEJA DEČMANA IN LEPA NEDELJA PRI SV. BARBARI

Letos mineva 10 let od zadnje nove maše v Šmarju, ki jo je imel Matej Dečman. Prav je, da se tega spomnimo in se z molitvijo zahvalimo za dar duhovništva in prosimo Boga naj tudi v bodoče spremlja, podpira in blagoslavlja duhovniško pot našega rojaka Mateja, ki je sedaj župnik župnije Blaženega Antona Martina Slomška v Velenju. Ta lepi dogodek bomo združili z lepo nedeljo in telovsko procesijo pri sv. Barbari v nedeljo, 26. julija ob 10.30 uri. Lepo vabljeni.

 

KRIŠTOFOVA NEDELJA

V nedeljo 26. julija bo Krištofova nedelja. Skupaj bomo prosili, da nam Bog na priprošnjo svetega Krištofa deli svoj blagoslov in nas varuje na vseh naših poteh. V svoje molitve bomo vključili vse udeležence v prometu – tudi naše misijonarje.

Biti Krištof – Kristonosec – je poslanstvo vsakega kristjana. Smo namreč živi udje Kristusovega skrivnostnega telesa in v današnjem času mi nadaljujemo Jezusovo delo. Mi prinašamo Njegovo veselo oznanilo, usmiljenje, dobroto, rešitev, Njegovo ljubezen v današnji čas, k konkretnim ljudem. Misijonarji, ki so odšli v tuje dežele in oddaljene pokrajine, morajo še posebej svetiti in goreti, da bi tudi druge vneli in jim pokazali pot v svetlejšo prihodnost. Premalo pa bi bilo samo usmerjati z besedo, če ne bi mogli božje kraljestvo med nami tudi uresničevati.

Da bi mogli misijonarji doseči oddaljene kraje in naselja, da bi mogli poskrbeti za lačne, da bi lahko tudi gradili šole, vrtce, ambulante, zavetišča, mostove in ceste – nujno potrebujejo prevozna sredstva. Velikodušna srca slovenskih voznikov vsako leto poskrbijo, da lahko vozniška akcija MIVA Slovenija omogoči nakup prepotrebnih prevoznih sredstev in tako podpre misijonarje pri mobilnosti, krajšanju poti, lajšanju bremen, širši dejavnosti – predvsem pa pri reševanju življenj. Ob blagoslovu vozil na Krištofovo nedeljo, smo povabljeni, da v zahvalo za srečno prevožene kilometre namenite dar za naše misijonarje. Hvala vam za vsak vaš dar!

 

MENJAVA KAPLANOV V NAŠI ŽUPNIJE

Po enem letu pastoralnega dela v naših treh župnijah, odhaja na drugo župnijo za župnika, kaplan dr. Janez Kozinc. Zahvaljujemo se mu za njegovo delo in trud med nami, za lep zgled duhovniškega življenja in timskega sodelovanja. Hkrati mu želimo, naj Bog blagoslavlja in podpira njegovo delo v novi župniji ter nakloni dobrih in zvestih sodelavcev.  K nam pa prihaja za kaplana Silvo Molan, ki mu izrekamo dobrodošlico, da bi se dobro počutil med nami in pomagal pri pastoralnemu življenju v vseh treh župnijah. Gospod Janez bo imel v nedeljo 19. julija ob 9. uri zadnjo nedeljsko mašo v naši župniji.

 

Z BOŽJO BESEDO NA ROMANJE S KOLESOM

Vabimo, da se s spodbudami Božje besede in molitve odpravimo na kolesarsko romanje od 24. do 26. julija. Pot nas  bo vodila: Šmarje pri Jelšah, Šentjernej, Mirna na Dolenjskem, kjer se bomo ustavili na svetem kraju, kjer je bila prelita kri mučenca Lojzeta Grozdeta, Sevnica in nazaj Šmarje. Prijave pri g. kaplanu Janezu.

ŽUPNIJSKO ROMANJE: V soboto, 29. avgusta, bomo poromali na Ptujsko Goro, Ptuj in mariborsko stolnico na Slomškov grob. Vabljeni.

DAR PRVE NEDELJE V MESECU: Preteklo nedeljo ste za družino Skale iz Močel, ki jim je v mesecu juniju, zaradi udara strele, pogorel hlev, darovali 1.585,10€. Bog povrni za vsak vaš dar.

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve. Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Ob pogrebu Marka Šketa ste za obnovo darovali 540€, ob pogrebu Vilija Zvonar pa 25€. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki Dvora.