PRAZNIK APOSTOLOV PETRA IN PAVLA

V ponedeljek je praznik apostolov Petra in Pavla. Praznični sv. maši bosta ob 9. in ob 19. uri. Lepo vabljeni.

 

LEPA NEDELJA PRI SV. TOMAŽU, BLAGOSLOV NOVE STREHE IN FASADE

V nedeljo, 5. julija, bomo obhajali lepo nedeljo s telovsko procesijo pri sv. Tomažu ob 10.30 uri. Blagoslovili bomo novo streho in obnovljeno fasado. Lepo se zahvaljujem vsem, ki ste s svojim prostovoljnim delom, darovi v materialu in sredstvi podprli zunanjo obnovo cerkev sv. Tomaža. Bog povrni za vašo skrb in dobroto. V župnijski cerkvi ob 10.15 uri ni sv. maše. Lepo povabljeni k sv. Tomažu.

 

PRVI ČETRTEK V MESECU

Četrtek je prvi v mesecu. Vabljeni k sv. maši in molitvi za nove duhovne poklice.

 

PRVI PETEK V MESECU

Petek je prvi v mesecu, vabljeni k sv. maši ob 9. in 19. uri, ter k češčenju Jezusovega srca. Ta dam bo obisk bolnikov na domu.

 

 

PRVA SOBOTA V MESCU

Sobota je prva v mesecu, zato bo po večerni sveti maši do 22. ure izpostavljeno Najsvetejše. Pridite k tihi molitvi.

ORATORIJ

V ponedeljek 6. julija ob 9. uri pričenjamo z letošnjim počitniškem oratorijem za otroke. Trajal bo do petka 10. julija. Nekaj prostora je še zato se čim prej prijavite.

 

ŠMARJETNA NEDELJA NA SLADKI GORI

V nedeljo, 12. julija, bomo obhajali Šmarjetno nedeljo na Sladki Gori, ob 10. uri. Letos zaključujemo jubilejno leto, 260 letnico, posvetitve znamenite romarske Marijine cerkve na Sladki Gori. Telovsko procesijo in nato slovesno sveto mašo bo vodil novi mariborski nadškof in metropolit g. Alojzij Cvikl. Lepo povabljeni na Sladko Goro.

 

Z BOŽJO BESEDO NA ROMANJE S KOLESOM

Vabimo, da se s spodbudami Božje besede in molitve odpravimo na kolesarsko romanje od 24. do 26. julija. 1. dan: Start v Šmarju pri Jelšah in po najbližji poti do Šentjerneja (ca. 80 km), kjer bomo imeli večerjo, nastanitev na skupnih ležiščih in zajtrk. Kraj, kjer bomo prenočevali je na Jakobovi poti in se imenuje Novi Lurd. 2. dan: Pot proti Mirni na Dolenjskem, kjer se bomo ustavili na svetem kraju, kjer je bila prelita kri mučenca Lojzeta Grozdeta in vrnitev proti Sevnici, kjer bomo nastanjeni v župnijskih prostorih in preskrbljeni z večerjo in zajtrkom. Dolžina poti ca. 70 km. 3. dan (nedelja): po sv. maši ob 8.30 odhod proti Šmarju pri Jelšah. Dolžina poti 45 km.

Nujno potrebna oprema, ki jo ima vsak: Sveto pismo, beležka, pisalo, kolo in dobra volja.

Priporočljiva opcijska oprema: spalna vreča, kaj za preobleči, kakšno svetlobno telo.

Ostalo: več kot bo, večja bo »pokora« na poti. Več informacij je na župnijski spletni strani.

Prijave in dodatne informacije na e-pošto janez.kozinc@gmail.com ali po telefonu 031 219-446.

 

DAR PRVE NEDELJE V MESECU

Nedelja, 5. julij, je prva nedelja v mesecu, ko imamo darovanje okoli oltarja. Prav lepo Vas povabim k darovanju za družino Skale iz Močel, ki jim je v mesecu juniju, zaradi udara strele, pogorel hlev. Prav je in za kristjane se spodobi, da pomagamo ljudem v stiski in nesreči. Zato bo vaš dar namenjen za pomoč tej družini, da bo lahko čim prej zgradila nov hlev in živino preselila vanj. Toplo priporočam in prosim za vsak vaš dar.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po sovjih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar. Do sedaj smo za obnovo zbrali 14.900€ (od 450.000€)

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu juliju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki Dvora

Vernikom iz Koretnega, Konuškega in Šerovega, ki ste v mesecu juniju skrbeli za župnijsko cerkev in veroučne prostore se lepo zahvaljujemo.