LEPA NEDELJA PRI SV. MIKLAVŽU, BLAGOSLOV NOVE STREHE IN FASADE

Danes bomo obhajali lepo nedeljo pri sv. Miklavžu ob 10.30 uri. Blagoslovili bomo novo streho in obnovljeno fasado. Lepo se zahvaljujem vsem, ki ste s svojim prostovoljnim delom, darovi v materialu in sredstvi podprli zunanjo obnovo cerkve sv. Miklavža. Bog povrni za vašo skrb in dobroto. V župnijski cerkvi ob 10.15 uri ni sv. maše. Lepo povabljeni k sv. Miklavžu.

 

MINISTRATNSKI TABOR

Od srede 24. do petka 26. junija bo potekal ministrantski tabor na Sladki Gori. Prične se v sredo ob 17. uri. Ministranti prijavite se v zakristiji.

 

MOLITEV OB CELODNEVNEM ČEŠČENJU NAJSVETEJŠEGA ZAKRAMENTA

V četrtek in petek sta za našo župnijo molitvena dneva, ko bomo v imenu cele škofije častili Najsvetejši zakrament. Pred Jezusa, ki živi v podobi kruha med nami, bomo prinašali molitev za vso našo škofijo, za vso Cerkev na slovenskem, za našo državo, slovenski narod, našo župnijo, za družine, mlade in posameznike. Molitev je najmočnejše »orožje« v boju zoper vse hudo in slabo. V molitvi nagovarjamo Boga, se z njim pogovarjamo in izročamo sami sebe. Zato vsi lepo vabljeni k skupni pa tudi osebni molitvi pred izpostavljeno Najsvetejše.

V četrtek bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno zopet ob 17. uri vse do 19. ure, ko bo sveta maša.

V petek bodo svete maše ob 8. uri zjutraj, po maši bo izpostavljeno Najsvetejše in molitev, ob 11. uri bo sveta maša. Ob 15. uri bo Najsvetejše izpostavljeno v kapeli v Domu starejših v Šmarju, ob 16. uri pa bo tam sveta maša. V župnijski cerkvi bo Najsvetejše izpostavljeno ob 17. uri. Ob 18. 30 bodo pete litanije ob 19. uri pa bo slovesna sveta maša ob zaključku celodnevnega čaščenja. Vzemimo si vsaj malo časa za molitev.

 

FRANI PRAZNIK PRI SV. PETRU NA KRISTAN VRHU

V nedeljo bomo obhajali farni praznik pri sv. Petru na Kristan Vrhu. Ob 9. uri bo telovska procesija in nato slovesna sveta maša. Povabljeni.

 

ORATORIJ

V času od 6. do 10. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij. Otroci so prijavnice dobili pri verouku. Na voljo so tudi v cerkvi. Čim prej se prijavite.

 

Z BOŽJO BESEDO NA ROMANJE S KOLESOM

Sveta Terezij Avilska je rekla, da se mora človek potruditi in narediti nekaj dobrega za telo, da se bo duša v njem dobro počutila. Zato vabimo, da se s spodbudami Božje besede in molitve odpravimo na kolesarsko romanje od 24. do 26. julija. Predvidena dnevna »kvota« kilometrov je približno 80, kakšen več ali manj, zato je priporočljivo malo treninga na kolesu. Pot še nastaja, interesenti jo bodo v kratkem našli na naši spletni strani, kjer bo tudi več informacij.

 

ROMANJE STREJŠIH IN BOLNIH NA BREZJE

V soboto bomo poromali k Mariji Pomagaj na Brezje. Odhod izza Kulturnega doma bo ob 7.30 uri.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po sovjih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.