PEŠ ROMAJE  NA KRISTAN VRH

Danes popoldne ob 14. uri, vabljeni na peš romanje k sv. Petru na Kristan Vrh. Zberemo se v župnijski cerkvi pot nas bo vodila Rimska cesta, brecljevo, Jazbine in tako naprej. Lepo vabljeni. Nazaj bo organiziran avtobusni prevoz.

LEPA NEDELJA PRI SV. MIKLAVŽU IN BLAGOSLOV NOVE STREHE IN FASADE

Prihodnjo nedeljo bomo ob 10.30 uri obhajali lepo nedeljo s telovsko procesijo pri sv. Miklavžu. Hkrati pa bomo blagoslovili tudi novo streho in obnovljeno fasado. Lepo povabljeni k temu lepemu dogodku. Prav je, da se Bogu zahvalimo za vsa opravljena dela, pa tudi vsem Vam, ki ste z delom in finančni sredstvi pomagali, da smo dela lahko dokončali. Lepo povabljeni. To nedeljo sv. maše ob 10.15 v župnijski cerkvi ne bo.

 

ORATORIJ: V času od 6. do 10. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij. Otroci so prijavnice dobili pri verouku. Na voljo so tudi v cerkvi in na župnijski spletni strani. Čim prej se prijavite.

 

Z BOŽJO BESEDO NA ROMANJE S KOLESOM

Sveta Terezij Avilska je rekla, da se mora človek potruditi in narediti nekaj dobrega za telo, da se bo duša v njem dobro počutila. Zato vabimo, da se s spodbudami Božje besede in molitve odpravimo na kolesarsko romanje od 24. do 26. julija. Predvidena dnevna »kvota« kilometrov je približno 80, kakšen več ali manj, zato je priporočljivo malo treninga na kolesu. Pot še nastaja, interesenti jo bodo v kratkem našli na naši spletni strani, kjer bo tudi več informacij.

 

ROMANJE STREJŠIH IN BOLNIH NA BREZJE

Župnijska Karitas organizira romanje starejših in bolnih k Mariji Pomagaj na Brezje, v soboto 27. junija. Odhod izza Kulturnega doma ob 7.30 uri.

MINISTRANTSKI TABOR NA SLADKI GORI: V času od 24. do 26. junija, bo potekal tabor za ministratne na Sladki Gori. Prijavite se v zakristiji.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po sovjih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1.631,90€. Bog povrni za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.