DEVETDNEVNICA PRED SV. BIRMO

Smo v času devetdnevnice pred zakramentom sv. birme. Birmanci, starši, botri in vsi vabljeni k sv. maši ob 19. uri. Povabljeni, da se z molitvijo pripravljamo na prihod Svetega Duha.

 

SREČANJE BIRAMNCEV Z BIRMOVALCEM

V torek ob 18.30 uri, se bodo birmanci srečali z birmovalcem g. Janezom Lesnikom, generalnim vikarjem mariborske nadškofije. Ob 19.00 uri pa bo sveta maša. Vabljeni tudi starši in botri. Ta dan bo priložnost za sveto spoved botrov in staršev.

 

SLOVESNOST SVETE BIRME

V soboto bo ob 10. uri v naši župniji slovesnost svete birme. Lepo vabimo k birmanski sveti maši družine in sorodnike naših birmancev. Naj se praznovanje začne v cerkvi. Lepo povabljeni.

 

PEŠ ROMAJE  NA KRISTAN VRH

V nedeljo popoldne ob 14. uri, vabljeni na peš romanje k sv. Petru na Kristan Vrh. Zberemo se v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni. Nazaj bo organiziran avtobusni prevoz.

 

ORATORIJ: V času od 6. do 10. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij. Otroci so prijavnice dobili pri verouku. Na voljo so tudi v cerkvi in župnijski spletni strani.

 

ROMANJE STREJŠIH IN BOLNIH NA BREZJE

Župnijska Karitas organizira romanje starejših in bolnih k Mariji Pomagaj na Brezje, v soboto 27. junija. Odhod izza Kulturnega doma ob 7.30 uri. Cena prevoza s kosilom je 20€.

 

DOBRODELNI KONCERT ZA OBNOVO SV. PANKRACIJA V LEMBERGU

V soboto, 13. junija ob 19.30 uri, lepo povabljeni v cerkev sv. Pankracija v Lemberg, kjer bo dobrodelni koncert za obnovo tega starodavnega svetišča. Dobrodelni koncert za obnovo cerkve  sv. Pankracija bosta podarila vrhunski slovenski glasbenik in filozof, lutnjist Boris Šinigoj in Verena Perko s svojo poezijo. Koncert bo pomenil majhen, a plemenit dar k obnovi cerkve, ki potrebuje slehernega dobrega človeka, s posluhom za ohranjanje zapuščine naših prednikov. To je naša skupna slovenska dediščina, ki nas povezuje in je bistvena za obstoj našega naroda. Če je sami ne bomo ohranjali, je ne bo nihče. Vljudno vabljeni.  Po koncertu vsi lepo povabljeni na kozarec vina v Rotovž.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po sovjih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.