ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH: Danes popoldne ob 16. uri vabljeni na šmarnice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

PRAZNIK REŠNJEGA TELESA IN KRVI

V četrtek je slovesni in zapovedan praznik Svetega Rešnjega Telesa in Krvi. Sveti maši bosta ob 9. in ob 19. uri. Zvečer ob 19. uri bomo imeli tudi telovsko procesijo okoli cerkve. Lepo vas povabim, da pridete k sv. maši in skupaj počastimo Jezusa v svetem zakramentu ter ga prosimo za blagoslov našega dela.

 

ZAČETEK DEVETDNEVNICE PRED SVETO BIRMO

V četrtek z večerno sveto mašo začenjamo devetdnevnico v čas Svetemu Duhu v pripravi na sveto birmo. Devetdnevnica bo potekala vsak večer ob 19. uri. Povabljeni birmanci, njihovi starši in botri. Vsi pa smo vabljeni k molitvi za birmance.

 

PRVI PETEK V MESECU: Na prvi petek v mesecu vabljeni k sv. maši ob 9. in ob 19. uri. Ta dan bo obisk bolnikov na domu.

 

PRVA SOBOTA V MESECU: Na prvo soboto v mesecu, lepo povabljeni k molitvi pred najsvetejše, po večerni maši do 21. ure.

 

ORGELSKA KONCERTNA MAŠA

V soboto 6. junija ob 19. uri, lepo vabljeni k večerni sveti maši v župnijsko cerkev, kjer bo Petra Hribernik, ki vodi naš cerkveni pevski zbor, skupaj z njim izvajala orgelsko koncertno mašo ob zaključku šolanja na glasbeni šoli Skladateljev Ipavcev. Res lepo povabljeni, da tudi tako podpremo naše mlade glasbenike, ki se trudijo za lepoto petja pri bogoslužju v cerkvi.

PRVA NEDELJA V MESECU

Prihodnje nedelja je prva v mesecu, zato bo vaš dar pri sveti maši namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

ZAKLJUČEK VEROUČNEGA LETA

V tednu, ki je pred nami zaključujemo letošnje veroučno leto. Podelitev veroučnih spričeval bo v nedeljo pri sv. maši ob 10.15 uri. Vsi lepo povabljeni k sveti maši.

SPREJEM NOVIH MINISTRANTOV IN PEVK

V nedeljo bo pri sv. maši ob 10.15 uri sprejem novih ministrantov in pevk otroškega pevskega zbora.

SREČANJE OTORŠKIH PEVSKIH ZBOROV NAŠE DEKANIJE

V nedeljo popoldan ob 15. uri bo v naši župnijski cerkvi srečanje Otroških cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Prosimo za pecivo in druge dobrote, da bomo lahko otroke po srečanju pogostili.

ORATORIJ: V času od 6. do 10. julija bo v župniji potekal počitniški oratorij. Otroci bodo pri verouku dobili prijavnice, ki jih čim prej oddajte.

ROMANJE STREJŠIH IN BOLNIH NA BREZJE: Župnijska Karitas organizira romanje starejših in bolnih k Mariji Pomagaj na Brezje. Zaradi romarskega shoda na Brezjah v sobota 6. junija je svetišče tako zasedeno, da nebi mogli v svetišče. Zato bomo romanje prestavili na soboto 27. junija. Prosimo za razumevanje. Vse ostalo pa ostane tako kot je.

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Do sedaj je bilo za obnovo darovano 12.025€ (od 450.000€).

KOŠNJA TRAVNIKA K SV. ROKU

V soboto ob 5. uri zjutraj naprošeni kosci in grabljice, da pokosimo in pograbimo travnik med kapelami k sv. Roku. Prosimo Vas za pomoč, več kot nas bo lažje in hitreje bomo pokosili in pograbili.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu juniju skrbijo za župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Koretnega, Konuškega in Šerovega.

Vernikom iz Zastranja in Šmarja, ki ste v mesecu maju skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov se lepo zahvaljujemo.