ŠMARNICE

Vstopamo v zadnji teden meseca maja in s tem tudi šmarnične pobožnosti. Lepo vabljeni k šmarnicam, zjutraj ob 8. uri odrasli in zvečer ob 19. uri veroučenci in mladina.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Danes popoldne ob 15. uri je v župnijski cerkvi srečanje zakoncev jubilantov.

 

BINKOŠTNI PONEDELJEK

Jutri je binkoštni ponedeljek, praznik Marije, Matere Cerkve. Lepo povabljeni k prazničnima mašama dopoldan ob 9. uri in zvečer ob 19. uri.

 

PRVA SVETA SPOVED ZA PRVOOBHAJANCE

Prva sveta spoved za prvoobhajance bo za 3.a razred v sredo ob 18. uri,

za 3.b razred pa v četrtek ob 18. uri.

 

 

Bodi pozdravljen, zlati moj dan,

duši pripravljen rajski je stan.

K angelski mizi prvikrat grem,

v srce prejeti Jezusa smem.

Lépo je cvetje rožic polja,

sladko je petje ptičic neba:

lepši in slajši Jezus je moj,

ki se bo danes sklenil z menoj.

 

 

SLOVESNOST PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Prihodnjo nedeljo bo v župniji slovesnost prvega svetega obhajila pri maši ob 10.15 uri. 45 otrok bo prvič pristopilo k svetemu obhajilu. Lepo vabim družine otrok in njihove sorodnike, da se nam pridružite pri sveti maši in skupaj doživimo lepoto tega praznika, prav tako smo povabljeni vsi župljani. Podprimo otroke in njihove družine z molitvijo.

 

PRIPRAVA CERKVE NA SLOVESNOT PRVEGA SVETEGA OBHAJILA

Na srečanju smo se dogovorili, da v tem tednu pripravimo tudi cerkev na praznični dan prvega svetega obhajila in deloma tudi birme. V ponedeljek ob 17. uri ste starši prvoobhajancev in birmancev povabljeni, da naberete zelenje za vence; odhod bo izpred cerkve. V torek, sredo in četrtek vabim starše prvoobhajancev in tudi birmancev k pletenju vencev v župnijsko klet, vedno ob 19. uri. V sredo, 21. maja ob 16. uri se bo čistila cerkev in njena okolica. Lepo vabljeni, da s skupnimi močmi pripravimo vse potrebno za praznik.


ŠMARNICE PRI SLOMŠKOVI KAPELI NA PIJOVCIH

V nedeljo popoldan ob 16. uri, vabljeni na šmarnice k Slomškovi kapeli na Pijovce.

 

ROMANJE STREJŠIH IN BOLNIH NA BREZJE

Župnijska Karitas organizira romanje starejših in bolnih k Mariji Pomagaj na Brezje, v soboto 6. junija. Avtobus bo odpeljal izza Kulturnega doma ob 7.30 uri. Cena prevoza s kosilom je 20€. Prosimo, da se čim prej prijavite.

POČITNIŠKI ORATORIJ

V času počitnic, od 6. do 10. julija, bo v župniji potekal počitniško oratorij za otroke. Otroci bodo prijavnice dobili pri verouku.

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Prosil bi vas, da bi, vsak ob nedeljah prispeval v puščico vsaj 1€ (to je ena kava), ob prvih nedeljah pa vsaj 2€. Seveda, to je prošnja, koliko kdo daruje je še vedno in bo svobodna odločitev vsakega posameznika. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.