ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice so zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

PROŠNJI DNEVI

Pred nami so prošnji dnevi. V ponedeljek bo prošnja procesija od Ciglenečkega križa k sv. Barbari. V torek od Kolarjeve domačije k sv. Roku in v četrtek od Metličarjeve kapele k sv. Lovrencu. Lepo povabljeni.

PRAZNIK GOSODOVEGA VNEBOHODA

V četrtek je praznik Gospodovega vnebohoda. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9. in ob 19. uri.

OBLETNICA RAZGLASITVE CELJSKE ŠKOFIJE

V nedeljo bomo praznovali 9 letnico naše celjske škofije in tako vstopili v 10 jubilejno leto. Zato lepo povabljeni prihodnjo nedeljo v Marijino cerkev v Celje, ob 15. uri bo molitvena ura za našo škofijo in duhovne poklice, ob 16. uri slovesna sveta maša našega škofa. Vabljeni molivci za duhove poklice in vsi verniki.

ROMANJE STREJŠIH IN BOLNIH NA BREZJE

Župnijska Karitas organizira romanje starejših in bolnih k Mariji Pomagaj na Brezje, v soboto 6. junija. Avtobus bo odpeljal izza Kulturnega doma ob 7.30 uri. Cena prevoza s kosilom je 20€. Prosimo, da se čim prej prijavite.

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Smo v pripravi na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Prosil bi vas, da bi vsak ob nedeljah prispeval v puščico vsaj 1€ (to je ena kava), ob prvih nedeljah pa vsaj 2€. Seveda, to je prošnja, koliko kdo daruje je še vedno in bo svobodna odločitev vsakega posameznika. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Preteklo nedeljo ste za obnovo darovali 1.652,80€. Bog povrni za vaš dar.

ZAKONCI JUBLINATI

V nedeljo, 24. maja, ob 15. uri, vabljeni zakonci jubilanti k zahvalni sv. maši v župijsko cerkev. Prosimo za prijavo.