ŠMARNICE

Vstopili smo v mesec maj, lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice bodo zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci.

BIBLIČNA SKUPINA

V sredo ob 20 uri, vabljeni na biblični večer.

 

MINISTRATNSKO SREČANJE

V četrtek ob 17.30 ministranti vabljeni na ministrantsko srečanje.

 

SREČANJE ČLANOV NOVEGA ŽUPNIJSKEGA PASTORLANEGA SVETA

V četrtek po večerni sv. maši, lepo vabimo člane novega Župnijskega pastoralnega sveta na srečanje v župnišče.

 

OBISK BOLNIKOV NA DOMU

V petek bo obisk bolnikov na domu.

 

SREČANJE CERKVENIH PEVSKIH ZBOROV NAŠE DEKANIJE

V nedeljo popoldne ob 15. uri, lepo vabljeni v župnijsko cerkev na Kalobje, kjer bo srečanje cerkvenih pevskih zborov naše dekanije. Lepo povabljeni, da tudi tako izrazimo podporo in zahvalo pevcem, ki vsako nedeljo lepšajo naša bogoslužja.

 

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v nedeljo 24. maja 2015 ob 15. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije ste-boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

 

ROMANJE STREJŠIH IN BOLNIH NA BREZJE

Župnijska Karitas organizira romanje starejših in bolnih k Mariji Pomagaj na Brezje, v soboto 6. junija. Avtobus bo odpeljal izza Kulturnega doma ob 7.30 uri. Cena prevoza s kosilom je 20€. Prosimo, da se čim prej prijavite.

 

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Pripravljamo se na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po sovjih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Nekako dobro leto imamo čas, da s pomočjo vseh zberemo čim več finančnih sredstev. Darovi vsako prvo nedeljo v mesecu bodo namenjeni za obnovo župnijske cerkve. Prosil bi vas, da bi, vsak ob nedeljah prispeval v puščico vsaj 1€ (to je ena kava), ob prvih nedeljah pa vsaj 2€. Seveda to je prošnja, koliko kdo daruje je še vedno in bo svobodna odločitev vsakega posameznika. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Zlati boter župnijske cerkve sta Janko in Antonija Fras iz Male Pristave.

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.