NEDELJA DOBREGA PASTIRJA

Danes je nedelja Dobrega pastirja, svetovni molitveni dan za duhovne poklice. Povabljeni, da v svoje osebne in skupne molitvene namene, vpletete tudi molitev za nove duhovne poklice.

ŠMARNICE

V mesecu maju lepo povabljeni k šmarnicam. Šmarnice bodo zjutraj ob 8. uri za odrasle in zvečer ob 19. uri za otroke in mladino, razen ob nedeljah. Še posebej povabljeni k šmarnicam letošnji prvoobhajanci in birmanci. Z šmarnicami pričnemo 3. maja.

MAŠA PRI SV. ROKU

V petek, 1. maja, bo sv. maša pri sv. Roku ob 9. uri. Ta dan v župnijski cerkvi ne bo sv. maše.

PRVA SOBOTO ČEŠENJE NAJSVETEJŠEGA

Sobota je prva v mesecu, zato bo po večerni maši češenje Najsvetejšega do 21. uri. Vabljeni k molitvi.

FLORJANOVA NEDELJA

Prihodnja nedelja je Florjanova nedelja, saj 4. maja goduje sv. Florjan, zavetnik gasilcev. Zato bodo v nedeljo pri sv. maši ob 10.15 uri prisotni naši gasilci, ki jim ob njihovem prazniku čestitamo in želimo, da bi svoje plemenito poslanstvo, pomagati ljudem, vršili varno in uspešno.

SREČANJE ZAKONCEV JUBILANTOV

Vsi, ki v tem letu praznujete obletnico poroke, povabljeni v nedeljo 24. maja 2015 ob 15. uri k zahvalni maši v župnijsko cerkev. Vabljeni ste vsi zakonci, ki ste se poročili tukaj ali kje drugje in v tem letu slavite 5, 10, 15, 20, 25, …, 50, 55, 60 let ali morda celo več let poroke. Prav je, da se tudi Bogu zahvalimo za leta skupnega zakonskega življenja. Zato že sedaj povabljeni na to slavje. Jubilanti, ki ste vpisani v poročno knjigo naše župnije boste dobili domov še posebno vabilo. Tisti, ki ste bili poročeni v drugi župniji, pa prosim sprejmite to vabilo in se čim prej prijavite.

PRVA NEDELJA V MESECU      

Prihodnja nedelja je prva v mesecu, vaš dar okoli oltarja bo namenjen za obnovo župnijske cerkve. Bog povrni za vsak vaš dar.

OBNOVA NOTRANJOSTI ŽUPNIJSKE CERKVE

Dragi verniki in vsi ljudje dobre volje. Pripravljamo se na obnovo notranjosti  župnijske cerkve.  Prosimo, da po svojih močeh in zmožnostih pomagate pri zbiranju sredstev. Nekako dobro leto imamo čas, da s pomočjo vseh zberemo čim več finančnih sredstev. Darovi vsako prvo nedeljo v mesecu bodo namenjeni za obnovo župnijske cerkve. Prosil bi vas, da bi, vsak ob nedeljah prispeval v puščico vsaj 1€ (to je ena kava), ob prvih nedeljah pa vsaj 2€. Seveda to je prošnja, koliko kdo daruje je še vedno in bo svobodna odločitev vsakega posameznika. Hvala za razumevanje in pomoč. Marija Venebovzeta pa naj nas vodi skozi pripravo na obnovo naše župnijske cerkve. Ob pogrebu Marije Hrovat so sorodniki darovali 60€. Ob pogrebu Frančeka Šolinc so sorodniki in drugi darovali 565€. Od velike noči do sedaj smo za obnovo zbrali 5.700€ (od 450.000€)

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu maju skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Zastranja in Šmarja.

Vernikom iz Vrha in Močel, ki so v mesecu aprilu skrbeli za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov se lepo zahvaljujemo.