PAPEŠKA NEDELJA

Danes je papeška nedelja, ko se spominjamo, druge obletnice izvolitve papeža Frančiška. Povabljeni, da molimo za svetega očeta Frančiška.

 

PRAZNIK SV. JOŽEFA

V četrtek je praznik sv. Jožefa, Jezusovega rednika, moža Device Marije in varuha svete Cerkve. Svete maše bodo v župnijski cerkvi ob 9. uri in ob 18. uri, pri sv. Roku pa ob 10.15. Lepo vabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

TEDEN DRUŽINE

V času od 19. do 25. marca bo potekal Teden družine. Letošnji teden družine obhajamo v času med dvema zasedanjema sinode o družini, kar že samo po sebi spodbuja naše razmišljanje in oblikovanje osebnega stališča so družine. V tem času smo žal priče ponovnih poskusov, da bi družini vzeli njen temelj – odnos med moškim in žensko, ki je lahko rodoviten samo v njuni spolni različnosti in ljubezenski povezanosti obenem. Zato je toliko bolj pomembno, da v tednu družine kot kristjani, ki na eni strani živijo iz Boga in Božje besede, na drugi strani pa iz učenja Cerkve in njenega izročila, v molitvi in daritvi svete maše poglabljamo in utrjujemo svoj krščanski odnos do družine, obenem pa tudi poglabljamo in oblikujemo potrebne miselne osnove, s katerimi se bomo suvereno in brez zadrege srečali z drugimi mnenji in zagovarjali svoje vrednote. Naj molitev za družine, oblikuje našo samozavest pri zagovarjanju evangeljskega pogleda na družine.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota.

 

NAŠI RAJNI

Umrl je Janez Rihter iz Vrha. Pogrebna sv. maša s pogrebom bo danes, v nedeljo, ob 14. uri.

Umrl je Stanislav Novak iz Vršne vasi. Pogreb in pogrebna sv. maša bo v torek 17. marca, ob 15. uri. Spomnimo se ju v molitvi.

 

SREČANJE KLJUČARJEV

V ponedeljek ob 19.30 uri, vabljeni vsi ključarji naših cerkva na srečanje v župnišče.

 

BIBLIČNA SKUPINA: V sredo ob 19.30 vabljeni na biblično skupino.

 

MINISTRANTSKO SREČANJE: V četrtek ob 16.30 je ministrantsko srečanje.

 

BUTARE ZA CVETNO NEDELJO ZA POTREBE KARITAS

Župnijska Karitas bo v soboto izdelovala butare, ki jih bo na tiho nedeljo ponudila po vseh svetih mašah. Vaš dar za butare bo namenjen  za potrebe naše župnijske Karitas, saj smo čisto na začetku in vsak dar še kako potrebujemo. Župnijska Karitas je odprta vsako sredo med 17. in 18. uro.

 

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. MIKLAVŽA

Pričeli smo z deli na strehi cerkve sv. Miklavža. Zato se obračam na vas s prošnjo, da po svojih močeh pomagate z darovi. Stroški obnove bodo znašali 15. 000€. Bog naj vam povrne za vsak vaš dar.

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu marcu čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predela in Senovice.