PEPELNICA

V sredo je pepelnica, strogi in zapovedan post. S tem dnem začenjamo letošnji postni čas, ki nas vabi k poglobitvi vere in krščanskega življenja. Lepo vabljeni k sv. maši ob 9. in ob 18. uri. Med sv. mašama bo tudi obred pepeljenja.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota.

 

OBISK MISIJONSKEGA KROŽKA ŠKOFIJSKE GIMNAZIJE IZ MARIBORA

Prihodnjo nedeljo nas bodo obiskali dijaki škofijske gimnazije A. M. Slomška iz Maribora, ki so vključeni v misijonski krožek. Predstavili bodo svojo dejavnost in zbirali prispevke za misijone.

 

VOLITVE ČLANOV V ŽPS

Pripravljamo se na izbor članov v Župnijski pastoralni svet, ki bo v nedeljo 1. marca. Vsak kristjan, ki je dopolnil 16 let, bo prejeli listek, na katerega bo iz svoje vasi ali dela župnije, kjer živi, predlagal (napisal) tri ljudi, ki bi po vašem mnenju bili primerni za člane Župnijskega pastoralnega sveta. To pomeni, da ne bo že v naprej napisanih kandidatov, ki bi jih potem obkrožili, ampak bo potrebno napisati ljudi, ki jih predlagate za člane. Župnijo smo razdelili na dvanajst delov. Vi napišete predlog samo na tisti del lista, ki zajema vasi ali del župnije kjer živite, vse ostale pustite prazne. Iz vsakega dela župnije bosta izvoljena dva predstavnika. Delov župnije pa je 12. Prosimo, da res pomagate pri izboru članov ŽPS, kajti čas v katerega stopa župnija prihodnjih pet let bo zelo pomemben za vse nas in župnijo.

 

ŽUPNIJSKA KARITAS

Župnijska Karitas je odprta vsako sredo med 17. in 18. uro. Nekaj je še paketov hrane iz programa pomoči Evropske unije. Prosimo, da nam pomagate priti do ljudi, ki so pomoči potrebni. Župnijska Karitas deluje v prostoru zraven novih veroučnih učilnic.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE

V času od sobote 25. do torka 28. aprila bo potekalo romanje v Medžugorje. Letos je 10. jubilejno romanje. Malo je sprememba časa romanja in sicer zaradi tega, ker načrtujemo v marcu leta 2016 romanje v sveto deželo (Izrael), Jezusovo domovino. Tako jesenskega romanja v Medžugorje ne bo. Cena romanja v Medžugurje je 135€. Prosimo, da ob prijavi navedete vse podatke in plačate 50€. Lepo povabljeni na romanje.

 

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. MIKLAVŽA

Pripravljamo se na zamenjavo strehe na cerkvi sv. Miklavža. Zato se obračam na vas s prošnjo, da po svojih močeh pomagate z darovi. Bog naj vam povrne za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.