DRAMSKI IGRALEC GREGOR ČUŠIN IN PETI EVANGELIJ

Jutri, v ponedeljek 9. februarja, vabljeni ob 19. uri v nove veroučne prostore, ko nas bo obiskal dramski igralec Gregor Čušin. Predstavil nam bo: Peti evangelij. Sam o njem pravi: Peti evangelij:

Vsi poznamo štiri evangelije. Matej, Marko, Luka in Janez so, vsak po svoje, a vsi skupaj po božjem navdihu, zapisali zgodbe iz Jezusovega življenja. Njihove zapise imenujemo “božja beseda”, “vesela novica”, “radostna vest”… in jih (vsaj pri obredih) poslušamo stoje… kdaj pa kdaj odprtih ust… vsakič pa (upam) odprtega srca…

“Peti evangelij” ni na novo odkrit apokrif…  je odzven štirih evangelijev v mojem življenju. Vi kar sedite, jaz bom stal… Jaz bom odprtih ust, vi bodite odprtih src… Naj vas vesela novica, ki jo boste slišali, pripelje k Besedi!

Res lepo povabljeni! Vstopnine ni!

 

VOLITVE ČLANOV V ŽUPNIJSKI PASTORALNI SVET

V nedeljo, 1. marca, bomo v župniji izbirali člane za Župnijski pastoralni svet. Prosimo vas,da po svojih najboljših močeh sodelujete. Župnija potrebuje ljudi, ki bodo zavzeto in resno sodelovali v življenju župnije. Tisti pa, ki bodo izvoljeni, naj bodo pripravljeno sprejeti nalogo in sodelovati v župniji.

 

BIBLIČNA SKUPINA

V sredo ob 19.30 uri vabljeni na biblični večer v veroučno učilnico.

 

MINISTRATNSKO SREČANJE

V četrtek ob 16.30 ministranti vabljeni na ministrantsko srečanje.

 

ŽUPNIJSKA KARITAS BO DELILA PAKETE S HRANO

Župnijska Karitas je dobila pakete s hrano iz programa pomoči Evropske unije. Želeli bi razdeliti pakete družinam, posameznikom, ki potrebujejo. Za nekatere smo že seznanjeni, so pa še ljudje, ki bi bili potrebni te pomoči, pa za njih ne vemo. Morda pa veste vi, zato vas prosimo, da nas opozorite in pomagate, da bi lahko pomagali ljudem, ki so potrebni pomoči v hrani. Župnijska Karitas bo delila pakete s hrano v sredo od 17. do 18. ure v prostoru zraven novih veroučnih učilnic.

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. MIKLAVŽA

Pripravljamo se na zamenjavo strehe na cerkvi sv. Miklavža. Zato se obračam na vas s prošnjo, da po svojih močeh pomagate z darovi. Bog naj vam povrne za vsak vaš dar. Preteklo nedeljo ste v ta namen darovali 1308€

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.