MINISTRANTSKO SREČANJE

V četrtek ob 16.30 vabljeni ministratni na ministrantsko srečanje.

BIBLIČNA SKUPINA

V sredo ob 19.30 uri vabljeni na biblično skupino.

 

MOLITEV KRIŽEVEGA POTA

Vsak postni petek pol ure pred večerno sv. mašo vabljeni k molitvi križevega pota v župnijsko cerkev. Vsako postno nedeljo ob 15. uri pa bomo molili križev pot med kapelicami k sv. Roku. V primeru slabega vremena bo križev pot v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k pobožnosti križevega pota.

 

VOLITVE ČLANOV V ŽPS

V nedeljo bomo izbirali člane v Župnijski pastoralni svet. Vsak kristjan, ki je dopolnil 16 let, bo prejeli listek, na katerega bo iz svoje vasi ali dela župnije, kjer živi, predlagal (napisal) tri ljudi, ki bi po vašem mnenju bili primerni za člane Župnijskega pastoralnega sveta. To pomeni, da ne bo že v naprej napisanih kandidatov, ki bi jih potem obkrožili, ampak bo potrebno napisati ljudi, ki jih predlagate za člane. Župnijo smo razdelili na dvanajst delov. Vi napišete predlog samo na tisti del lista, ki zajema vasi ali del župnije kjer živite, vse ostale pustite prazne. Iz vsakega dela župnije bosta izvoljena dva predstavnika. Delov župnije pa je 12. Prosimo, da res pomagate pri izboru članov ŽPS, kajti čas v katerega stopa župnija prihodnjih pet let bo zelo pomemben za vse nas in župnijo. Listek boste dobili že danes, ga odnesli domov in ga doma izpolnili ter ga v nedeljo 1. marca vrnili v cerkvi. Možno pa bo listek dobiti tudi prihodnjo nedeljo. Res povabljeni, da pomagate pri sestavi Župnijskega pastoralnega sveta.

 

BIRMANSKI DAN: V soboto, 28. februarja, bo potekal birmanski dan za birmance od 9. do 12. ure.

 

SVETOPISEMSKE URICE

V soboto, 28. februarja, vabljeni vsi predšolski otroci ob 9. uri na svtopisemske urice v nove veroučne prostore. Tema tokratnega ustvarjanja bo post. Vabljeni.

NAŠI RAJNI

Danes ob 13.30 uri bo pogrebna sv. maša s pogrebom Mihaela Ljubej iz Bobovega.

V 101. letu starosti je mumrla Herta Bžen iz Senovice. Pogreb bo v torek ob  13. uri v Mariboru. Smonimo se ju v molitvi.

ŽUPNIJSKA KARITAS

Župnijska Karitas je odprta vsako sredo med 17. in 18. uro. Nekaj je še paketov hrane iz programa pomoči Evropske unije. Prosimo, da nam pomagate priti do ljudi, ki so pomoči potrebni. Župnijska Karitas deluje v prostoru zraven novih veroučnih učilnic.

 

JE SREČEN ZAKON REALNOST ALI UTVARA

V torek,24. februarja bo ob 18.00 uri v župnijskih prostorih na Sladki Gori zanimiv dogodek. Med nas smo povabili zakonca, Vilmo in Danija Siter, starša štirih odraslih otrok in sedaj že dedka in babico desetih vnukov.

Zakonca Siter sta ustanovitelja in voditelja gibanja Družina in Življenje (DiŽ), ki si prizadeva za poživitev in nego dobrih odnosov med zakoncema in posledično v družini. Med nas smo ju povabili, da bi nam orisala razmere, v katerih morajo danes živeti in preživeti krščanski zakonci. Njunemu razmišljanju smo dali naslov: JE SREČEN ZAKON REALNOST ALI UTVARA. Ker imata na tem področju bogate izkušnje in je njuno pričevanje že marsikoga nagovorilo, se nam obeta zanimiv večer.

Njuno pričevanje je namenjeno zakoncem in vsem, ki vam ni vseeno, kam plovejo oziroma kaj se dogaja z našimi družinami, ter kaj lahko vsi mi, ki se imenujemo kristjani, naredimo, da zaustavimo ta hudourni tok javnega mnenja, ki nikakor ni naklonjen dobrim odnosom v družini in zakonu.

Prosim vas, da se tega pričevanja udeležite, kdor le more.

 

ROMANJE V MEDŽUGORJE

V času od sobote 25. do torka 28. aprila bo potekalo romanje v Medžugorje. Letos je 10 jubilejno romanje. Malo je sprememba časa romanja in sicer zaradi tega, ker načrtujemo v marcu leta 2016 romanje v sveto deželo (Izrael), Jezusovo domovino. Tako jesenskega romanja v Medžugorje ne bo. Cena romanja je 135€. Prosimo, da ob prijavi navedete vse podatke in plačate 50€. Lepo povabljeni na romanje.

OBNOVA STREHE NA CERKVI SV. MIKLAVŽA: Pripravljamo se na zamenjavo strehe na cerkvi sv. Miklavža. Zato se obračam na vas s prošnjo, da po svojih močeh pomagate z darovi. Prihodnja nedelja je prva v mesecu, zato bo vaš dar okoli oltarja namenjen za novo streho. Bog naj vam povrne za vsak vaš dar.

 

ČIŠČENJE ŽUPINIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu februarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Predence, Vinskega vrha, Cerovca, Kamenika in Ješovca.