MOLITVENA OSMINA ZA EDNINOST KRISTJANOV

V tednu, ki je pred nami, bomo obhajali molitveno osmino za edinost med kristjani. Vsi smo povabljeni k delu in molitvi za edinost med vsemi kristjani.

 

GOD SV. BOŠTJANA

V torek je god sv. Boštjana. Pri sv. Roku bo sv. maša ob 8.30 uri. V župnijski cerkvi ta dan ne bo sv. maše.

 

VEROUK

V prihodnjem tednu zopet pričenjamo z rednim veroukom. Veroučenci povabljeni k rednemu obisku verouka ter zavzetemu sodelovanju pri njem. Prav tako povabljeni veroučenci in njihove družine k nedeljskim svetim mašam.

 

MINISTRANTSKO BOŽIČNO ROMANJE

V soboto, 24. januarja bo ministrantsko božično romanje. Odhod avtobusa je ob 8.30 uri izza Kulturnega doma. Vsi ministranti lepo povabljeni.

 

KARITAS

V nedeljo bomo tudi uradno pričeli z delovanjem župnijske Karitas, ko bomo s strani škofijske Karitas Celje prejeli uraden žig in pismo o potrditve župnijske Karitas. Zato lepo vabljeni k sv. maši ob 9. uri.

 

NEDELJA SVETEGA PISMA

Prihodnja nedelje je nedelja Svetega pisma, ki nas vabi k branju in premišljevanju Božje besede.

NAROČNINA ZA VERSKI TISK

Povabljeni, da obnovite naročnino za verski tisk. Prosimo, da do nedelje poravnate, ker moramo tisk plačati, ker drugače bo cena višja.

 

ČIŠČENJE ŽUPNIJSKE CERKEV IN VEROUČNIH PROSTOROV

V mesecu januarju čistijo župnijsko cerkev in veroučne prostore verniki iz Dragomilega, Dola, Brecljevega, Draškovega sela in Jazbin.

 

 

PREDAVANJE O VZGOJI OTROK

Vabljeni na predavanje z naslovom: Vzgajamo samostojne in odgovorne otroke. Gosta bosta specialni pedagog Marko Juhant ter logopedinja Simona Levc. Sta avtorja knjige: Varuh otrokovih dolžnosti, in vam bosta ob tej priložnosti predstavila nekaj glavnih smernic knjige, ki po dolgem času ne poveličuje otrokovih pravic, temveč poudarja pomen navajanja na samostojnost. Predavanje bo v otroškem vrtcu Šmarje pri jelšah, v enoti Sonček, v četrtek, 22.1. 2015, ob 17.00. Srečanje je namenjeno staršem, učiteljem, dedkom in babicam

 

POSTANI PRIJATELJ RADIJA OGNJIŠČE

Radio Ognjišče je že 20 let sestavni del slovenskega medijskega prosotra, ki s svojim poslanstvom prinaša v naše domove veliko lepega in dobrega, zasti oznanilo vere. Seveda pa je odvisen tudi od podpore ljudi. Povaljeni, da postanete, prijatelj radia Ognjišče. S svojim darom (30€) na leto boste pomagali, da bo radio lahko še naprej deloval.

 

SREČANJE VSEH, KI STE PRIRPAVLJALI ŽIVE JASLICE

V petek vabljeni vsi, ki ste pomagali pri pripravi živih jaslic v naši župniji. Ob 18 bo sv. maša po maši pa srečanje v novih veroučnih prostorih. Vsi sodelavci lepo povabljeni.