ADVENT

Adventni čas je čas možnosti in priložnosti. Zato vas spodbujam in vabim k poglobljeni duhovni pripravi, ki naj vključuje več osebne in družinske molitve, bolj zavzeto sodelovanje pri bogoslužjih adventnih nedelj in seveda bol rednemu obisku svetih maš, še posebej priporočam in vabim k sveti spovedi.

 

PRAZNIK MARIJINEGA BREZMADEŽNEGA SPOČETJA

V ponedeljek je praznik Marijinega brezmadežnega spočetja. Sveti maši bosta ob 9. in ob 18. uri. Lepo povabljeni k prazničnemu bogoslužju.

 

ADVENTNA DUHOVNA OBNOVA ZA VSE ŽUPNIJSKE SODELAVCE

V soboto, lepo vabljeni vsi župnijski sodelavci, člani Župnijskega pastoralnega sveta, ključarji, pevci, bralce božje besede in tudi kdor želi na adventno duhovno obnovo v župnijsko cerkev v Šentjur. Pričelo se bo ob 9.30 in bo trajalo do 12. uri. Priložnost bo tudi za sveto spoved. Lepo povabljeni.

KARITAS V NAŠI ŽUPNIJI

Poslanstvo dobrodelnosti je eno izmed osnovnih poslanstev Cerkve. Temu poslanstvu pravimo Karitas. Vse skozi je bila prisotna želja, da bi tudi v župniji začela delovati Župnijska Karitas. V preteklih dnevih, ko smo v Sloveniji imeli teden Karitas, pa se je tudi v naši župniji nekaj premaknilo. Počasi župnijska Karitas stopa v življenje v naši župniji. Lep vabljeni k sodelovanju. Ena izmed prvih dejavnosti Župnijske Karitas bo sledeča: v teh dneh je sv. Miklavž po naših družinah in tudi drugod nanosil veliko daril, med njimi tudi sladkarije (čokolade, bombone in še kaj). Če vam je morebiti kaj od tega ostalo ste lepo povabljeni, da le-to darujete za otroke, ki pa mogoče niso bili deležni obiska sv. Miklavža. Svoje darove lahko prispevate pri verouku ali v župnijski cerkvi. Lepo vabljeni k sodelovanju.

 

ŽIVE JASLICE

Želja marsikoga je, da bi župniji pripravili žive jaslice. Seveda pa je odvisno od tega, če ste pripravljeni pomagati. Zato vabimo na srečanje vse, ki bi želeli pomagat pri pripravi živih jaslic, v sredo ob 19. uri v nove veroučne prostore.

 

CERKVENE JASLICE

Gleda na to, da je bil odziv na lanske jaslice v cerkvi zelo dober in spodbuden, se je porodila želja, da bi počasi nabavili nove jaslice. Sedanja jaslice so sestavljene iz najmanj treh kompletov, ki pa je vsak malo drugačen, veliki figur je tako polomljenih, da jih ni moč več postaviti v jaslice. Zato vas povabimo, da pomagate pri nabavi novih jaslic. Takoj v enem letu ne bo mogoče nabaviti v celoti popolno nove, ampak po delih. Tako, bi za letos nabavili osrednji del jaslic to je: sveta družina in trije kralji. V veliki meri bo to odvisno od darov.

 

VERSKI TISK

Lepo in prav je, da ima vsaka družina v naši župniji naročen tudi kakšen verski tisk. Toplo priporočam in spodbujam branje verske literature. Verski tisk v Sloveniji je kakovosten in zelo pester, tako, da se da za vsak okus nekaj najti. Zato vabim k obnovitvi naročnine, prav tako pa vabim tudi nove naročnike. Pregovor pravi: »Povej mi, kaj bereš in povem ti, kdo si«.

Celoletne naročnine za verski tisk znašajo:

DRUŽINA: 93,60€

OGNJIŠČE: 28,50€

MISIJONSKA OBZORJA: 10€

PRIJATELJ: 11€

 

MARIJANSKI KOLEDAR, STENSKI KOLEDAR IN PRATIKA

Na knjižni polici v Mihaelovi kapeli ali župnijski pisarni so na voljo Marijanski koledar, listni koledar in Pratika.

 

ČIŠČENJE IN KRAŠENJE ŽUPNIJSKE CERKVE TER VERUČNIH PROSTOROV

V mesecu decembru skrbijo za čiščenje in krašenje župnijske cerkve ter veroučnih prostorov verniki iz Globokega in Zadrž.